aardbeien milkshake maken

 

Een aardbeien milkshake, wie lust dat nu niet? Naast de bananen milkshake is de aardbeien milkshake wereldwijd de meest gedronken milkshake. Je haalt een lekkere shake natuurlijk bij de ijssalon of snackbar. Maar de allerlekkerste milkshakes maak jij vanaf nu helemaal zelf met een beetje hulp van zomaakjehetzelf.nl. Een aardbeien milkshake maken is makkelijk en zo doe je het!


Aardbeien milkshake maken

De milkshake komt al in 1885 voor in literatuur, al wordt dan geschreven over een drank gebaseerd op whisky, eieren en andere ingrediënten. Pas rond 1900 worden er dranken gemaakt zonder alcohol, die als voorloper van de huidige milkshakes door kunnen. Dit zijn nog steeds dranken op basis van eieren en met de hand gemixt of geschud. Pas na het uitvinden van de elektrische blender in 1922 worden milkshakes gemaakt, die het meest lijken op de milkshake van tegenwoordig.

Je kunt milkshakes tegenwoordig krijgen in de meest uiteenlopende smaken. De milkshakes in snackbars en fastfoodketens zijn machinaal gemaakt met een siroop. Daarom is ook zoveel keuze in smaken. In de ijssalon kun je nog eigenhandig gemaakte milkshakes krijgen, met verse ingrediënten. De keuze in smaken is dan misschien minder, de smaak is vele malen beter! Je hoeft echter niet naar de ijssalon voor een echt lekkere milkshake. Je maakt het gewoon zelf! Zelf een aardbeien milkshake maken doe jet behulp van dit stappenplan!

 

Benodigdheden aardbeien milkshake maken

Voor het maken van een aardbeien milkshake, genoeg voor 3 personen, heb je nodig:

 

Stappenplan aardbeien milkshake maken

Aan de slag met die milkshakes … met deze stappen gaat het jou zeker lukken!

 

Zo makkelijk is een aardbeien milkshake maken! Probeer ook eens andere milkshakes, zoals een

 

Kijk verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekkere recepten en handige klustips!