In veel lekkernijen, zoals gebak en taarten, wordt banketbakkersroom gebruikt. Dit kun je kopen in de winkel, maar banketbakkersroom maken is heel eenvoudig. Banketbakkersroom maken doe je zo!
Banketbakkersroom, of ook wel vanillebanketbakkersroom of ‘crème pâtissière’ genoemd, is een room, geel van kleur en een structuur als een stevige vla. Door de toevoeging van vanille, wordt de associatie met ‘gele vla’ al snel gelegd. De room wordt veel toegepast in de banketbakkerij, bijvoorbeeld voor taarten en gebak.
Banketbakkersroom kun je kan-en-klaar kopen of in poedervorm, waar dan alleen nog melk of water aan toegevoegd hoeft te worden. Als je van makkelijk houdt, kun je hiervoor kiezen. Houdt jij meer van lekker, dan maak je het natuurlijk zelf. Banketbakkersroom maken doe je aan de hand van dit stappenplan.
Voor het maken van banketbakkersroom he je het volgende nodig:
Doorloop de volgende stappen en jij hebt snel heerlijke banketbakkersroom:
Zo makkelijk is banketbakkersroom maken. Eet smakelijk!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.