Als je in Italië bent geweest, heb je zeker kennis kunnen maken met Italiaanse keuken en eetgewoonten. Heerlijke gerechten, waar ook ruimschoots de tijd voor wordt genomen om deze te nuttigen! Zongedroogde tomaten kunnen jou niet hebben gemist. Je koopt deze tegenwoordig ook gewoon in de Nederlandse supermarkt, maar je kunt ook makkelijk zelf zongedroogde tomaten maken. En dat is makkelijker dan je denkt. Zongedroogde tomaten maken doe je zo!
Laten we direct beginnen met het volgende: er wordt een beetje ‘gesmokkeld’ in dit stappenplan. Waar wordt gesproken over zongedroogde tomaten, wordt in het plan niet de zon, maar een oven gebruikt om de tomaten te drogen. Het resultaat is er niet minder lekker om!
Zongedroogde tomaten zijn typisch Mediterraans. Ze worden gegeten als aperitief of als bijgerecht. Ze worden bewaard onder olijfolie, met toevoeging van bijvoorbeeld kruiden en knoflook. Tomaten zijn van nature héél gezond. Zongedroogde tomaten verliezen door het drogen aan vitaminen en door de olie waaronder je ze bewaart, zijn ze wat minder gezond. Je eet ze echter niet omdat ze gezond zijn, maar omdat ze zo lekker zijn! Zongedroogde tomaten zijn makkelijk te maken. Je kunt hierbij rekening jouden met jouw eigen wensen. Wat vind jij het lekkerste?
Voor het maken van een bord vol zongedroogde tomaten, heb je het volgende nodig!
Genoeg gekletst, aan de slag. Met deze stappen kun jij zelf zongedroogde tomaten maken:
Met deze tips kun jij een beetje variëren met jouw tomaatjes. Zo kun jij naar eigen smaak en wens bepalen, hoe jouw tomaatjes moeten zijn!
Zo makkelijk is zongedroogde tomaten maken. Buon appetito!
Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekkere recepten en handige klustips!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.