Heerlijk als toetje na een echte Italiaanse maaltijd: tiramisu! Zelf tiramisu maken is niet moeilijk. Zeker niet met dit stappenplan. Aan de slag en verras vanavond nog jouw tafelgenoten met heerlijke, zelfgemaakte tiramisu!
Tiramisu is een dessert uit Italië. De naam betekent letterlijk: ‘trek mij omhoog’. Mede door de ingrediënten zoals suiker, ei, koffie, wijn en mascarpone geeft een stuk tiramisu jou een kleine boost. Waarschijnlijk daarom dan ook deze naam.
Zelf tiramisu maken is niet bijzonder moeilijk. Door het een paar keer te doen, ga je zelf ontdekken hoe het moet. Ook kun je langzaamaan zelf gaan experimenteren met wat jij lekker vindt. Zo kun je met ingrediënten gaan variëren of zelfs vervangen, bijvoorbeeld om de tiramisu te laten passen in de minder vetrijk dieet. Succes met zelf tiramisu maken!
Wat heb je allemaal nodig voor het maken van jouw eigen tiramisu voor 4 personen?
Aan de slag met het maken van jouw eigen tiramisu!
Oorspronkelijk wordt tiramisu gemaakt met verse eieren. Dat betekent wel dat je rekening moet houden met een beperkte houdbaarheid en natuurlijk salmonella. Wil je dat laatste liever voorkomen, kun je bijvoorbeeld slagroom gebruiken. Je ziet dat veel restaurants ook geen risico willen lopen met salmonella vergiftiging bij klanten en daarom kiezen zij veel voor gepasteuriseerd eigeel. Wil je minder calorieën, dan kun je bijvoorbeeld de mascarpone vervangen door magere kwark.
Eet smakelijk!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.