• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

zelf tiramisu maken

Posted by: hanlos    Tags:  dessert    Posted date:  januari 19, 2014  |  No comment




Heerlijk als toetje na een echte Italiaanse maaltijd: tiramisu! Zelf tiramisu maken is niet moeilijk. Zeker niet met dit stappenplan. Aan de slag en verras vanavond nog jouw tafelgenoten met heerlijke, zelfgemaakte tiramisu!


Zelf tiramisu maken

Tiramisu is een dessert uit Italië. De naam betekent letterlijk: ‘trek mij omhoog’. Mede door de ingrediënten zoals  suiker, ei, koffie, wijn en mascarpone geeft een stuk tiramisu jou een kleine boost. Waarschijnlijk daarom dan ook deze naam.

Zelf tiramisu maken is niet bijzonder moeilijk. Door het een paar keer te doen, ga je zelf ontdekken hoe het moet. Ook kun je langzaamaan zelf gaan experimenteren met wat jij lekker vindt. Zo kun je met ingrediënten gaan variëren of zelfs vervangen, bijvoorbeeld om de tiramisu te laten passen in de minder vetrijk dieet. Succes met zelf tiramisu maken!

 

Benodigdheden voor zelf tiramisu maken

Wat heb je allemaal nodig voor het maken van jouw eigen tiramisu voor 4 personen?

  • 250 gram mascarpone
  • ei - ingrediënt bij zelf tiramisu maken100 milliliter slagroom
  • 2 verse eieren
  • 40 gram suiker
  • 150 gram lange vingers
  • 150 milliliter espresso koffie
  • 100 milliliter Marsala wijn
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • meerdere kommen om te mixen
  • garde of handmixer
  • schaal, bijvoorbeeld lasagne schaal

 

Stappenplan zelf tiramisu maken

Aan de slag met het maken van jouw eigen tiramisu!

  • Scheid het eiwit en het eigeel van de 2 eieren. Doe het eigeel, de mascarpone en de suiker in de kom en mix dit goed. Zet de kom daarna in de koelkast
  • Klop het eiwit in een andere kom stijf. Voeg het stijfgeklopte eiwet daarna bij het mengsel in de eerste kom. Dit is ter bevordering van het luchtige karakter van de room
  • Klop nu in weer in een andere kom de slagroom stijf en meng dit door het mengsel. Gebruik hiervoor een spatel en doe het gewoon met de hand
  • Maak de koffie: je hebt in totaal 250 milliliter nodig, dat is een groot longdrinkglas vol. Probeer er sterke koffie van te maken, bij voorkeur sterke espresso. Je zult dan wel meerdere kopjes moeten maken om aan de gewenste hoeveelheid koffie te komen. De koffie moet afkoelen
  • Als de koffie redelijk is afgekoeld, voeg je de Marsala wijn toe
  • Drenk nu de lange vingers één voor één in de koffie en leg ze naast elkaar op de bodem van de schaal.
  • Schep nu een lekkere laag van de eerder gemaakt room over de laag lange vingers
  • Leg wederom een laag met in de koffie gedrenkte lange vingers op de room
  • En overgiet daarna nogmaals de lange vingers met een lekkere laag room
  • Dek de schaal af met vershoudfolie en zet de schaal in de koelkast gedurende 2 uur. De tiramisu stijft nu op en krijgt een stevigere structuur!
  • Na 2 uur is jouw tiramisu klaar voor consumptie. Voordat je het serveert strooi je er een laagje cacaopoeder overheen. Gebruik een zeefje, dat werkt makkelijker.
  • Zo makkelijk is zelf tiramisu maken!

 

Tips bij zelf tiramisu maken

Oorspronkelijk wordt tiramisu gemaakt met verse eieren. Dat betekent wel dat je rekening moet houden met een beperkte houdbaarheid en natuurlijk salmonella. Wil je dat laatste liever voorkomen, kun je bijvoorbeeld slagroom gebruiken. Je ziet dat veel restaurants ook geen risico willen lopen met salmonella vergiftiging bij klanten en daarom kiezen zij veel voor gepasteuriseerd eigeel. Wil je minder calorieën, dan kun je bijvoorbeeld de mascarpone vervangen door magere kwark.

Eet smakelijk!

 





Related Posts

stoofpeertjes maken
november 26, 2014

  Stoofpeertjes eet je bij een feestmaaltijd als dessert. Omdat ze zo lekker zijn, kun je ze natuurlijk ook gewoon...


vanillevla maken
september 27, 2014

  Vanillevla koop je in pakken in de supermarkt. De betere vanillevla haal je in flessen bij de bio-supermarkt. De beste...


panna cotta maken
december 14, 2013

Een heerlijk Italiaans dessert is panna cotta. Zelf panna cotta maken is niet moeilijk. Met dit stappenplan gaat het ook jou lukken...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013