zelf tahin maken

Het lijkt op en smaakt naar pindakaas, maar het is het zeker niet: tahin! Tahin is gemaakt van sesamzaadjes. Je kunt makkelijk en snel zelf tahin maken. Hoe je dat doet lees je hier!


Zelf tahin maken

Als aangegeven is tahin gemaakt van sesamzaadjes. Naast een beetje (olijf)olie en zout heb je niet meer nodig. Het is een biologisch product en daarom vind je het eerder in de biologische supermarkt of natuurwinkel, dan in de reguliere supermarkt. Zeker in de huidige tijd zijn mensen steeds bewuster gaan eten. Ouders denken goed na aan wat zij hun kinderen mee geven op de boterham naar school. Tahin past zeer goed in dat patroon. Tahin wint dan ook nog altijd sterk aan populariteit. Het wint dan ook terrein op gangbare zoete en hartige smeersels voor op het brood.

Let wel, tahin is nadrukkelijk géén product dat bijzonder beter scoort dan bijvoorbeeld pindakaas of Nutella, als het gaat om de calorieën. In 100 gram tahin heb je 553 kCal. In pindakaas zijn dat er 640 en in Nutella 544. Het is met name de olijfolie die veel calorieën met zich meebrengt.

 

Zelf tahin maken: ingrediënten

Voor het maken van pot tahin, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 

Zelf tahin maken: stappenplan

Wanneer jij de volgende stappen doorloopt, zal jij zien hoe makkelijk zelf tahin maken is!