Het lijkt op en smaakt naar pindakaas, maar het is het zeker niet: tahin! Tahin is gemaakt van sesamzaadjes. Je kunt makkelijk en snel zelf tahin maken. Hoe je dat doet lees je hier!
Zelf tahin maken
Als aangegeven is tahin gemaakt van sesamzaadjes. Naast een beetje (olijf)olie en zout heb je niet meer nodig. Het is een biologisch product en daarom vind je het eerder in de biologische supermarkt of natuurwinkel, dan in de reguliere supermarkt. Zeker in de huidige tijd zijn mensen steeds bewuster gaan eten. Ouders denken goed na aan wat zij hun kinderen mee geven op de boterham naar school. Tahin past zeer goed in dat patroon. Tahin wint dan ook nog altijd sterk aan populariteit. Het wint dan ook terrein op gangbare zoete en hartige smeersels voor op het brood.
Let wel, tahin is nadrukkelijk géén product dat bijzonder beter scoort dan bijvoorbeeld pindakaas of Nutella, als het gaat om de calorieën. In 100 gram tahin heb je 553 kCal. In pindakaas zijn dat er 640 en in Nutella 544. Het is met name de olijfolie die veel calorieën met zich meebrengt.
Zelf tahin maken: ingrediënten
Voor het maken van pot tahin, heb je de volgende ingrediënten nodig:
250 gram sesamzaadjes - 1 deciliter olijfolie (of arachideolie)
- 1 theelepel zout
- beetje zout en peper naar smaak
Zelf tahin maken: stappenplan
Wanneer jij de volgende stappen doorloopt, zal jij zien hoe makkelijk zelf tahin maken is!
- Doe de sesamzaden in een pan en rooster ze
- Neem alle sesamzaadjes die een lichtbruine kleur krijgen uit de pan
- Heb je alle sesamzaadjes geroosterd doe je in de keukenmachine
- Voeg de olie en het zout toe
- Pureer het geheel tot een soepele massa
- Voeg nog wat zout en/of peper toe naar smaak
- Klaar is jouw tahin! Eet smakelijk