• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

zelf tahin maken

Posted by: hanlos    Tags:  broodbeleg    Posted date:  november 12, 2013  |  No comment




Het lijkt op en smaakt naar pindakaas, maar het is het zeker niet: tahin! Tahin is gemaakt van sesamzaadjes. Je kunt makkelijk en snel zelf tahin maken. Hoe je dat doet lees je hier!


Zelf tahin maken

Als aangegeven is tahin gemaakt van sesamzaadjes. Naast een beetje (olijf)olie en zout heb je niet meer nodig. Het is een biologisch product en daarom vind je het eerder in de biologische supermarkt of natuurwinkel, dan in de reguliere supermarkt. Zeker in de huidige tijd zijn mensen steeds bewuster gaan eten. Ouders denken goed na aan wat zij hun kinderen mee geven op de boterham naar school. Tahin past zeer goed in dat patroon. Tahin wint dan ook nog altijd sterk aan populariteit. Het wint dan ook terrein op gangbare zoete en hartige smeersels voor op het brood.

Let wel, tahin is nadrukkelijk géén product dat bijzonder beter scoort dan bijvoorbeeld pindakaas of Nutella, als het gaat om de calorieën. In 100 gram tahin heb je 553 kCal. In pindakaas zijn dat er 640 en in Nutella 544. Het is met name de olijfolie die veel calorieën met zich meebrengt.

 

Zelf tahin maken: ingrediënten

Voor het maken van pot tahin, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • zelf tahin maken250 gram sesamzaadjes
  • 1 deciliter olijfolie (of arachideolie)
  • 1 theelepel zout
  • beetje zout en peper naar smaak

 

Zelf tahin maken: stappenplan

Wanneer jij de volgende stappen doorloopt, zal jij zien hoe makkelijk zelf tahin maken is!

  • Doe de sesamzaden in een pan en rooster ze
  • Neem alle sesamzaadjes die een lichtbruine kleur krijgen uit de pan
  • Heb je alle sesamzaadjes geroosterd doe je in de keukenmachine
  • Voeg de olie en het zout toe
  • Pureer het geheel tot een soepele massa
  • Voeg nog wat zout en/of peper toe naar smaak
  • Klaar is jouw tahin! Eet smakelijk

 





Related Posts

hagelslag maken
december 19, 2014

  Bij hagelslag denk je vast en zeker aan een broodbeleg, bestaande uit kleine langwerpige korrels van chocolade....


vruchtenhagel maken
december 19, 2014

  Vruchtenhagel is een broodbeleg, dat nauw banden heeft met chocolade hagelslag. Vruchtenhagel is gemaakt van suiker....


Nutella maken
december 18, 2014

  Nutella, ook wel als hazelnootpasta bekend, is een smeerbaar broodbeleg op basis van cacao en hazelnoten. De pasta,...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013