Ook zo gek op peren? Dan zal perenjam er ook wel in gaan! Zelf perenjam maken is heel makkelijk. Het leuke is dat je allerlei variaties kunt bedenken door ingrediënten toe te voegen. Succes met het maken jouw eigen perenjam!
Wist jij dat er wel meer 40 verschillende soorten peren zijn? En dan hebben we het niet over rassen, want daar zijn er meer dan 5.000 van! Je kunt de peren verdelen in zogeheten handperen en stoofperen. De veelal groene handperen zijn sappig en kunnen zo gegeten worden, mits rijp. De stoofperen zijn ook groen, maar droog en hard. Pas na lang koken wordt de stoofpeer eetbaar. Voor het maken van perenjam kun je de gewone handperen nemen, bijvoorbeeld de meest bekende: de Conference peer.
Wat heb je allemaal nodig voor het maken van jouw eigen perenjam?
* ter voorbereiding dien je de potten en deksels grondig te reinigen. Kook de potten en deksel gedurende 10 minuten in kokend water, zodat bacteriën geen kans meer hebben. Heb je de beschikking over een stoomoven of sterilisatie kit (van de baby) dan kun je dit ook gebruiken.
Doorloop de volgende stappen en jij zet straks ook jouw eigengemaakte perenjam op tafel!
Zo makkelijk is perenjam maken. Eet smakelijk!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.