Zelf marsepein maken is bijzonder eenvoudig. Marsepein kun je naturel maken, maar door het toevoegen van andere smaakmakende ingrediënten kun je jouw zelfgemaakte marsepein een andere smaak geven. Marsepein is lekker op zichzelf, maar ook lekker om te gebruiken in andere recepten, of er grappige vormpjes mee te maken.
Zeker in de aanloop naar begin december liggen de winkels weer vol met lekkernijen die met het feest van Sinterklaas te maken hebben. Pepernoten, chocoladeletters, banketletters en natuurlijk allerlei figuurtjes gemaakt van marsepein. Je kunt het lekkers natuurlijk kopen in de winkel, maar je kunt het ook zelf maken. Zelf marsepein maken is bijvoorbeeld veel makkelijker dan je misschien zult denken.
Voor het zelf maken van marsepein heb je de volgende ingrediënten nodig:
Je kunt variëren met de hoeveelheid suiker. Houdt de volgende stelregel aan: gebruik maximaal evenveel suiker als het gewicht van de amandelen! Om enige smaak toe te voegen aan jouw marsepein, kun je een beetje citroen- of sinaasappelrasp toevoegen. Of een beetje kaneel of nootmuskaat. Probeer het maar eens!
Om zelf marsepein te maken doorloop je de volgende stappen:
Maak zelf vormpjes van marsepein, bijvoorbeeld fruit-figuurtjes of leuke beestjes. Maak de marsepein als hierboven. Strooi wat poedersuiker op jouw handen en pak een stuk marsepein. Draai tussen de handen een bal van de marsepein gedurende een minuut. Voeg nu kleurstof toe, wat je gewoon in de winkel kunt kopen. Gebruik bijvoorbeeld oranje voor een sinaasappel en geel voor een peer of banaan. Kneed de bal in de gewenste vorm van de vrucht die je maakt. Met glazuur kun je de laatste details toevoegen, zoals een blaadje of takje!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.