• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

zelf kokosbrood maken

Posted by: hanlos    Tags:  broodbeleg    Posted date:  september 11, 2014  |  No comment




 

Kokosbrood is een heerlijk beleg voor op de boterham. Kinderen zijn er dol op. Je koopt het in de supermarkt of reformwinkel, maar zelf kokosbrood maken is veel makkelijker dan je zult denken. Het prettige aan zelf kokosbrood maken, is dat je weer wat er in gaat. Zo kun je ingrediënten naar smaak toevoegen of er juist uit laten. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid suiker.


Zelf kokosbrood maken

De kokosnoot behoort tot één van de superfoods. Maak echter niet de fout door automatisch kokosbrood als gezond te bestempelen. Zeker niet het kokosbrood dat je koopt in de supermarkt. Er zitten veel suikers en (verzadigde) vetten in. De suiker is voor de smaak. In kokosbrood zitten wel veel vezels, zelfs méér dan in een bruine boterham. Het af en toe eten van kokosbrood is helemaal niet slecht. Je moet het natuurlijk niet elke dag nuttigen, maar dat geldt voor veel lekkere dingen.

Om meer grip te krijgen op wat er allemaal in je kokosbrood zit, kun je er ook voor kiezen om zelf kokosbrood te maken. Zelf kokosbrood maken is heel eenvoudig, misschien wel eenvoudiger dan je zult denken. Met dit stappenplan kun jij het ook!

 

Benodigdheden zelf kokosbrood maken

Voor het maken van jouw eigen kokosbrood, heb jij het volgende nodig:

  • zelf kokosbrood maken100 gram geraspte kokos
  • 50 gram honing
  • 3 gelatineblaadjes
  • een bakje water voor de gelatineblaadjes
  • 4 eetlepels water
  • 2 plastic bekertjes of bakjes (wegwerp)
  • een kom
  • een steelpannetje

 

Stappenplan zelf kokosbrood maken

Doorloop de volgende stappen en jij eet binnenkort jouw eigengemaakte kokosbrood

  • Leg de gelatinebladjes te weken in het bakje water
  • Doe de geraspte kokos en de honing in de kom en roer het goed door elkaar
  • Doe 4 eetlepels water in de steelpan en breng het aan de kook
  • Haal de gelatine uit het bakje water, knijp de gelatine uit en laat het langzaam oplossen in het steelpannetje met kokend water
  • Voeg de inhoud van het steelpannetje toe aan het kokos-honingmengsel in de kom
  • De bedoeling is dat er een samenhangend ‘deeg’ ontstaat. Mocht het mengsel te droog zijn, dan blijven het losse korrels. Voeg in dat geval een heel klein beetje water toe en meng opnieuw. Indien te weinig verbetering, herhaal deze stap totdat je een goed samenhangend deeg hebt.
  • TIP: wil je in plaats van wit kokosbrood liever een kleurtje (en smaakje), dan kun je een scheutje limonadesiroop naar smaak toevoegen.
  • Doe de massa in de plastic bekertjes of bakjes en zet ze gedurende één nacht in de koelkast om op te stijven.
  • De volgende ochtend kun je jouw kokosbrood uit de bekertjes of bakjes halen. Het zal moeilijk zomaar uit het bekertje vallen, omdat het toch is uitgezet tijdens het opstijven. Je kunt beter het bekertje of bakje wegknippen met een schaar.
  • Snijd vervolgens het kokosbrood in dunnen plakken. En klaar is jouw kokosbrood!

Zo makkelijk is zelf kokosbrood maken. Eet smakelijk!

 





Related Posts

hagelslag maken
december 19, 2014

  Bij hagelslag denk je vast en zeker aan een broodbeleg, bestaande uit kleine langwerpige korrels van chocolade....


vruchtenhagel maken
december 19, 2014

  Vruchtenhagel is een broodbeleg, dat nauw banden heeft met chocolade hagelslag. Vruchtenhagel is gemaakt van suiker....


Nutella maken
december 18, 2014

  Nutella, ook wel als hazelnootpasta bekend, is een smeerbaar broodbeleg op basis van cacao en hazelnoten. De pasta,...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013