zelf Gluhwein maken

Een drankje dat echt hoort bij de Kerstperiode is Gluhwein. Je vindt het op traditionele Kerstmarkten in Duitsland en vanzelfsprekend is het fenomeen ook overgewaaid naar Kerstmarkten in Nederland. In menig wintersportland staat deze warme, alcoholische versnapering ook op de kaart. In plaats van de drank te kopen, kun je ook zelf Gluhwein maken. Zefl Gluhwein maken is niet moeilijk. Zo doe je het!


Zelf Gluhwein maken

Gluhwein is een alcoholische, warme drank met rode wijn als basis ingrediënt. Door kruiden en specerijen toe te voegen en de wijn te verwarmen, maak jij jouw eigen Gluhwein. Hoe je dat doet is hieronder beschreven. Zelf Gluhwein maken is makkelijk en lekker. Je kunt door te variëren met de wijn en de toevoegingen jouw eigen smaak toevoegen.

Gluhwein is sterk verbonden met de traditionele Kerstmarkten bijvoorbeeld in Duitsland. Na een tocht langs alle kraampjes in de buitenlucht, gaat een warme Gluhwein er wel in. Een goede Gluhwein is gemaakt met een kwalitatieve wijn. Door de populariteit wordt er ook wel Gluhwein aangeboden van goedkope wijnen. Door het toevoegen van met name veel suiker wordt de smaak van de mindere wijn verdoezeld. Ga je zelf Gluhwein maken, gebruik dan een goede wijn.

 

Ingrediënten voor Gluhwein

Om een liter Gluhwein te maken heb je de volgende zaken nodig:

 

Zelf Gluhwein maken: stappenplan

Doorloop de volgende stappen en jij drinkt snel jouw eigen Gluhwein:

 

Zo makkelijk is zelf Gluhwein maken! Je kunt aan de hand van dit recept zelf gaan variëren met ingrediënten of hoeveelheden, om jouw ideale eigen Gluhwein te maken.

Proost!