zelf croissants maken

 

Wil jij jouw gezin verrassen met ontbijt op bed? Maak de verrassing compleet door zelf croissants te maken in plaats van kant-en-klare. Zelf croissants maken is makkelijk en zo doe je het!


Zelf croissants maken

De croissant is onlosmakelijk verbonden aan het typisch Franse ontbijt. Inmiddels heeft het ook de weg naar de Nederlandse ontbijttafel gevonden. Ondanks dat bijna iedereen de croissant aan Frankrijk koppelt, ligt de ontstaansgeschiedenis van de croissant in Oostenrijk medio eind 17e eeuw. De croissant heeft de typische vorm van een halve maan. Dit verwijst naar het logo in de vlag van de Ottomanen die in deze periode Oostenrijk probeerden te veroveren. Dit is niet gelukt en als spot maakte men deze broodjes in de vorm van de halve maan. Pas in 1830 kwam het broodje in Parijs terecht toen een Weense zakenman een bakkerij (Boulangerie Viennoise) in Parijs opende.

Croissants kun je reeds gebakken kopen bij de bakker of in de supermarkt. Ze zijn er ook in afbakvariant. Wil je zelf iets meer moeite doen, dan kun je kant-en-klaar deeg kopen in een blikje. Wil je écht zelf croissants maken, dan ben je bij zomaakjehetzelf.nl aan het juiste adres. Zelf croissants maken doe je zo! Let wel, je moet de tijd nemen om zelf croissants te maken, want het voorbereiden van het deeg neemt een dag in beslag en moet een nacht de tijd krijgen om te rusten. Als je op zaterdagochtend begint, heb jij zondag heerlijke croissants op tafel.

 

Benodigdheden zelf croissants maken

Voor het maken van 12 croissants heb je het volgende nodig:

 

Stappenplan zelf croissants maken

Doorloop de volgende stappen en jij schotels jouw dierbaren heerlijke zelfgemaakte croissants voor:

Zo makkelijk is zelf croissants maken. Eet smakelijk!