zelf bladerdeeg maken

 

Appelflappen of een hartige taart en geen bladerdeeg in huis? Geen nood, je makat het makkelijk zefl! Zelf bladerdeeg maken doe je zo!


Zelf bladerdeeg maken

Bladerdeeg is een deeg dat feitelijk bestaat uit meerdere laagjes deeg op elkaar. Het wordt gemaakt door een laag deeg met een heel dun laagje vet (bijvoorbeeld boter/margarine) op een andere laag te leggen en dit stevig aan te duwen met bijvoorbeeld de deegroller. Door deze stap vele malen te herhalen ontstaat een gelaagd deeg. In het bakkersjargon heet dit ‘toeren’. Bij het bakken komen door de dunne vetlaagjes tussen het deeg, de lagen deeg los van elkaar. Bladerdeeg wordt veel gebruikt voor gebak, zoals de appelflap. Je kunt het ook gebruiken voor het bereiden van hartige taarten of om bijvoorbeeld een moot zalm in te pakken.

 

Benodigdheden zelf bladerdeeg maken

Wat heb je allemaal nodig voor het maken van bladerdeeg:

 

Stappenplan zelf bladerdeeg maken

Doorloop de volgende stappen en binnen een handomdraai maak jij jouw eigen bladerdeeg:

Zo makkelijk is zelf balderdeeg maken! Eet smakelijk!