Ben jij ook zo gek op een schaaltje bitterballen bij de borrel of als snack tussendoor? Voor een schaaltje van 6 bitterballen betaal je in het café al snel vele euro’s. Zelf bitterballen maken is veel goedkoper en natuurlijk veel lekkerder!
De bitterbal is een snack die in vroeger tijd met name bij de borrel werd gegeten. Een borrel was dan vaak een bitterje, oftewel een kruidenlikeur. De bitterbal is populair in België en in Nederland. Elders in de wereld kom je deze snack bijna niet tegen. Menig Nederlandse ondernemer heeft een poging gedaan de bitterbal te introduceren in een vreemde cultuur, maar allen zijn van een koude kermis thuis gekomen. Bitterballen worden het meest gegeten met een lik mosterd. Zelf bitterballen maken vergt wel even wat tijd en aandacht. Veel mensen denken dat het een heidens karwei is en dat is nu ook weer niet het geval. Zelf bitterballen maken doe je zo!
Voor het maken van een schaaltje bitterballen (circa 12 stuks) heb je nodig:
* je kunt natuurlijk ook kiezen voor rundvlees. Net als het kippenvlees moet je het vlees goed gaar hebben, om er bitterballen van te kunnen maken (zie stappenplan).
** kippenbouillon kun je kopen in de winkel. Je kunt het ook zelf maken. Let op, wanneer je gebruik maakt van zogeheten bouillonblokjes, dan zijn deze al erg zout. Houd hier rekening mee bij het toevoegen van extra zout. Dit kan dan iets minder.
Doorloop nu de volgende stappen en binnen afzienbare tijd kun jij een schaaltje zelfgemaakte bitterballen voorschotelen.
Zo makkelijk is zelf bitterballen maken. Eet smakelijk!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.