Een lekkere boterham met een dikke laag aardbeienjam! Dat klinkt goed. Maar zou het niet nog lekkerder zijn als jij het brood en de jam helemaal zelf hebt gemaakt? Hoe je brood maakt lees je hier. Zelf aardbeienjam maken is heel makkelijk en zo doe je dat!
Jam gemaakt van vruchten wordt al sinds mensenheugenis gemaakt. Het is een ware traktatie op je boterham. Zelf aardbeienjam maken is heel makkelijk. Je hebt er niet veel voor nodig en het neemt hooguit een uur tijd in beslag.
In Nederland loopt het aardbeienseizoen van eind april tot augustus. De officiële opening van het seizoen is traditioneel de derde dinsdag van april. De aardbei is een echte zomervrucht. Tegenwoordig kun je het hele jaar door aardbeien kopen in de supermarkt. Deze zijn afkomstig uit warme landen elders in de wereld. Bedenk dat deze aardbeien een aanzienlijke bijdrage leveren aan vervuiling vanwege transport. Daarmee zijn ze niet echt ‘groen’!
Voor het maken van twee grote potten jam (500 gram), heb je het volgende nodig:
* in de vele kookboeken kom je zowel recepten voor aardbeienjam tegen waar gewone suiker wordt gebruikt, als ook recepten met geleisuiker. De eigenschappen van geleisuiker dragen bij aan het maken van een stevige jam. Echter, de natuur kan ook zelf zorgen voor een binding van de jam. Zomaakjehetzelf.nl kiest voor de natuurlijke weg!
Doorloop de volgende stappen en binnen afzienbare tijd heb jij zelf aardbeienjam gemaakt!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.