worstenbroodjes maken

Het Brabants worstenbroodje is zeer bekend in het zuiden van Nederland. ‘Boven de rivieren’ geniet het worstenbroodje minder faam. Echter, dat doet natuurlijk niets af aan de heerlijke smaak van een echt Brabants worstenbroodje. Je koopt ze in de winkel of bij de bakker. De allerlekkerste bak je natuurlijk zelf. Zelf worstenbroodjes maken is niet moeilijk.


Zelf worstenbroodjes maken

Gemak dient de mens. Tegenwoordig kun je bijna alles in de supermarkt kopen. Kies je voor kwaliteit en vakmanschap, en ben je bereid iets meer te betalen, dan ga je naar de specialist. Denk aan de slager, de bakker of de toko. Ook voor worstenbroodjes gaat dit op: je koopt de worstenbroodjes uit de fabriek, in plastic verpakking, in de supermarkt. De bakker maakt ze nog echt zelf en dát proef je. De állerlekkerste worstenbroodjes, die bak jij voortaan zelf! Want alles wat je zelf maakt, is per definitie toch lekkerder? Zelf worstenbroodjes maken doe je zo!

 

Ingrediënten voor worstenbroodjes

Wat heb je nodig voor het maken van worstenbroodjes (5 stuks)? Let op, je moet zowel het deeg als de vulling apart bereiden. Voor het deeg heb je nodig:

Voor de vulling heb je nodig:

 

Stappenplan voor worstenbroodjes maken

Je begint met het bereiden van het deeg voor de broodjes:

Ondertussen kun jij beginnen met het bereiden van de vulling:

 

Zo makkelijk is zelf worstenbroodjes maken! Eet smakelijk!