winegums maken

 

Snoep, wie is er niet gek op? Vooral kinderen zijn altijd in voor een lekker snoepje. Maar weet jij wat er allemaal in een snoepje, bijvoorbeeld een winegum zit? Daarom is het veel beter en ook veel leuker, als jij jouw eigen winegums maken gaat! Allen zo weet jij welke ingrediënten er in het snoepje zitten en wat jij jouw kinderen geeft! Winegums maken is makkelijker dan je denkt. Zeker met dit stappenplan!


Winegums maken

Winegums zijn zachte, zoet snoepjes en bevatten geen wijn, zoals de naam wellicht doet vermoeden. Aan het begin van de 20e eeuw zijn de winegums uitgevonden in Engeland. Dit was overigens niet bewust, maar meer een mislukte uitvinding van C.G. Maynard. Winegums zijn nog altijd zeer populair in landen van het Verenigd Koninkrijk en landen die ooit als Engelse kolonie hebben gediend. Maar natuurlijk niet alleen daar … jij koopt jouw winegums gewoon in de Nederlandse winkels. Weet jij echter wat er allemaal voor ingrediënten in die winegums zitten? Wil jij liever zelf bepalen wat jij jouw kinderen geeft? Ga dan jouw eigen winegums maken. En dat is heel makkelijk. Winegums maken doe je zo!

 

Benodigdheden winegums maken

Voor het maken van winegums, heb je het volgende nodig:

 

* in plaats van vruchtensap, kun je ook kiezen voor verantwoorde kleur- en smaakstoffen. Hierdoor kun je meer variaties toepassen. De kleuren worden vaak gematcht met de smaak: oranje met sinaasappelsmaak, paars met bessensmaak, groen met appelsmaak, etc. Als je jouw kinderen eens wilt verassen, wissel dan de smaken en kleuren door elkaar!

 

Stappenplan winegums maken

Aan de slag en maak jouw eigen winegums met deze eenvoudige stappen!

 

Zo makkelijk is winegums maken. Eet smakelijk!

 

Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekkere recepten en handige klustips!