• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

vitello tonnato maken

Posted by: hanlos    Tags:  vlees    Posted date:  december 25, 2014  |  No comment




 

Vitello Tonnato is een koud kalfsvleesgerecht bedekt met een romige saus op basis van tonijn. De combinatie van vlees en vis geeft een verrassende smaak. Je kunt heel makkelijk en snel zelf vitello tonnato maken. Met dit stappenplan gaat het jou zeker lukken.


Vitello tonnato maken

Vitello tonnato betekent letterlijk: ‘kalfsvlees (vitello) op tonijnse wijze (tonnato)’. Het is een Italiaanse gerecht, meer specifiek uit de regio Piemonte (rondom Turijn). Deze koude schotel eet je met name in de zomerperiode. Je kunt tot wel 5 dagen vooraf jouw vitello tonnato maken. Eigenlijk is dat veel beter, want dan kan het gerecht lekker op smaak komen! Je eet vitello tonnato als voorgerecht.

 

Benodigdheden vitello tonnato maken

Voor het maken van vitello tonnato voor 4 personen, heb je het volgende nodig:

  • vitello tonnato maken200 gram dungesneden gebraden kalfsfricandeau
  • 1 blikje tonijn (in water of olie)
  • 3 ansjovisfilets (uit blik of potje)
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 2 x 2 eetlepels kappertjes
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snufje zout
  • versgemalen peper
  • een keukenmachine of staafmixer

 

Stappenplan vitello tonnato maken

Met deze eenvoudige stappen, kun ook jij zelf vitello tonnato maken:

  • Open het blikje tonijn en laat de tonijn uitlekken
  • Doe de tonijn, mayonaise, 2 eetlepels kappertjes, ansjovisfilets en de olijfolie in de keukenmachine en maal alles fijn tot een fijne, gladde saus. Heb je geen keukenmachine, gebruik dat de staafmixer
  • Breng de saus eventueel op smaak met een beetje peper en zout
  • Leg de plakjes kalfsfricandeau op 4 borden
  • Smeer vervolgens een laagje van de saus over het vlees
  • Was de peterselie en pluk de blaadjes. Snijd vervolgens de peterselie fijn
  • Strooi de peterselie over het gerecht
  • Verdeel 2 eetlepels kappertjes over de borden
  • Maak het gerecht af met een snufje peper

 

Zo makkelijk is vitello tonnato maken. Eet smakelijk!

 

Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekkere recepten en handige klustips!

 





Related Posts

leverworst maken
januari 23, 2015

  Leverworst smaakt lekker op brood, op een toastje of zo uit het vuistje. Je kunt leverworst kopen in de supermarkt....


slavink maken
januari 16, 2015

  De slavink: lekker bij de aardappels en groenten! Dit typisch Nederlandse vleesgerecht wordt gemaakt met varkensgehakt...


schnitzel maken
januari 8, 2015

  Een schnitzel is een plat stuk vlees zonder bot in een krokant jasje. De schnitzel kan van vrijwel alle soorten...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013