Vitello Tonnato is een koud kalfsvleesgerecht bedekt met een romige saus op basis van tonijn. De combinatie van vlees en vis geeft een verrassende smaak. Je kunt heel makkelijk en snel zelf vitello tonnato maken. Met dit stappenplan gaat het jou zeker lukken.
Vitello tonnato betekent letterlijk: ‘kalfsvlees (vitello) op tonijnse wijze (tonnato)’. Het is een Italiaanse gerecht, meer specifiek uit de regio Piemonte (rondom Turijn). Deze koude schotel eet je met name in de zomerperiode. Je kunt tot wel 5 dagen vooraf jouw vitello tonnato maken. Eigenlijk is dat veel beter, want dan kan het gerecht lekker op smaak komen! Je eet vitello tonnato als voorgerecht.
Voor het maken van vitello tonnato voor 4 personen, heb je het volgende nodig:
Met deze eenvoudige stappen, kun ook jij zelf vitello tonnato maken:
Zo makkelijk is vitello tonnato maken. Eet smakelijk!
Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekkere recepten en handige klustips!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.