• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

vissticks maken

Posted by: hanlos    Tags:  vis    Posted date:  oktober 31, 2014  |  No comment




Met vissticks op tafel maak je iedereen blij. Ook kinderen zijn er gek op! Vissticks zijn daarom ideaal om kinderen regelmatig vis te laten eten, wat volgens het voedingscentrum als gezond wordt bestempeld.


Vissticks maken

Vissticks worden meestal gemaakt van kabeljauw, zeewolf of koolvis. Je koopt ze in de winkel, veelal diepgevroren. Echter, zelf vissticks maken is makkelijk en natuurlijk veel leuker. Vissticks maken doe je natuurlijk met vis met het MSC keurmerk! Volg dit stappenplan voor vissticks maken!

 

Benodigdheden vissticks maken

Voor het maken van jouw eigen vissticks, heb je nodig:

  • vissticks maken400 gram kabeljauwfilet
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 100 gram paneermeel
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • peper en zout
  • een koekenpan
  • een spatel
  • drie diepe borden
  • keukenpapier

 

Stappenplan vissticks maken

Aan de slag. Doorloop deze stappen en jij hebt binnenkort een bord met heerlijke vissticks:

  • Snijd de vis in repen
  • Bestrooi de visrepen met een beetje peper en zout
  • Kluts de eieren los in één van de borden
  • Doe de bloem in een ander bord
  • Doe het paneermeel in het laatste bord
  • Haal een reep vis door de bloem
  • Haal de vis dan door het losgeklopte ei
  • Rol vervolgens de vis door het paneermeel. Bestrooi nog wat extra paneermeel over de vis en druk het een voorzichtig aan met je hand
  • Herhaal deze laatste stappen voor alle visreepjes
  • Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan
  • Bak de vissticks in 3 tot 4 minuten goudbruin. Halverwege het bakken wel even draaien
  • Leg na het bakken de vissticks even op het bakpapier om uit te lekken

 

Zo makkelijk is vissticks maken. Eet smakelijk!

 





Related Posts

mosselpannetje maken
januari 20, 2015

  Volgens liefhebbers is er niets lekkerder dan het mosselpannetje. Heerlijke Zeeuwse mosselen smullen uit de pan....


krabsalade maken
januari 7, 2015

  Ben jij gek op vis en schaaldieren? Dan gaat een heerlijke krabsalade er zeker wel in! Je hoeft echt niet meer...


Maki sushi maken
december 1, 2014

  Sushi eet je in zogeheten sushi restaurants. Deze zijn in de laatste decennia sterk in opkomst. Het wordt zelfs...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013