• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

vanillevla maken

Posted by: hanlos    Tags:  dessert    Posted date:  september 27, 2014  |  No comment




 

Vanillevla koop je in pakken in de supermarkt. De betere vanillevla haal je in flessen bij de bio-supermarkt. De beste vanillevla maak je zelf! Vanillevla maken is makkelijk en zo doe je het!


Vanillevla maken

Vanillevla is een gerecht dat in Nederland vaak als toetje op tafel komt te staan. In veel buitenlandse keukens wordt vanillevla als een ‘raar goedje’ beschouwd. Kwalitatieve vanillevla is een zuivelproduct met echte vanille. De vanillevla in de supermarkten wordt wel gemaakt van melk, maar wordt op smaak en kleur gemaakt met allerlei kunstmatige ingrediënten. Ooit afgevraagd waarom vanillevla geel is? Noch de melk, noch de vanille is geel. En van het beetje eidooier kan het product toch niet geel worden?

 

Benodigdheden zelf vanillevla maken

Voor het zelf maken van vanillevla (750 milliliter), heb je het volgende nodig:

  • vanillevla maken600 milliliter melk
  • 100 milliliter ongeklopte slagroom
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 2 theelepels maïzena
  • vanillestokje
  • een hittebestendige schaal
  • een pan
  • een garde

 

Stappenplan vanillevla maken

Aan de slag, binnen 20 minuten heb jij vanillevla op tafel:

  • Scheid de eieren en doe de eidooiers, samen met de kristalsuiker en maïzena in de schaal
  • Klop alles goed door elkaar met een garde
  • Doe de melk, slagroom en een leeg geschraapt vanillestokje met het merg in de pan
  • Breng dit mengsel op een middelhoog vuur tegen de kook aan, maar laat het niet koken
  • Voeg vervolgens al roerende het melkmengsel beetje bij beetje toe aan het eimengsel
  • Meng alles goed door elkaar
  • Giet de vla terug in de pan en plaats de pan gedurende 4 minuten op een laag vuur
  • Blijf wel roeren tot een gebonden, gladde vla. Absoluut niet laten koken.
  • Even laten afkoelen en klaar is jouw vanillevla

Wist jij dat door het toevoegen van 2 eetlepels maïzena en het doorkoken van dit mengsel gedurende 1 minuut, jij makkelijk en snel banketbakkersroom kunt maken? Even laten afkoelen, waardoor de room nog wat dikker wordt. Hier een ander stappenplan voor banketbakkersroom!

Zo makkelijk is vanillevla maken. Eet smakelijk!

 





Related Posts

stoofpeertjes maken
november 26, 2014

  Stoofpeertjes eet je bij een feestmaaltijd als dessert. Omdat ze zo lekker zijn, kun je ze natuurlijk ook gewoon...


zelf tiramisu maken
januari 19, 2014

Heerlijk als toetje na een echte Italiaanse maaltijd: tiramisu! Zelf tiramisu maken is niet moeilijk. Zeker niet met dit stappenplan....


panna cotta maken
december 14, 2013

Een heerlijk Italiaans dessert is panna cotta. Zelf panna cotta maken is niet moeilijk. Met dit stappenplan gaat het ook jou lukken...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013