• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

uienringen snijden

Posted by: hanlos    Tags:  keuken, ui    Posted date:  december 19, 2014  |  No comment




 

De ui wordt veel gebruikt in gerechten. De toevoeging van een ui geeft een gerecht meer smaak. Je kunt een ui in een gerechten verwerken door het mee te bakken, of rauw toe te voegen, bijvoorbeeld in een salade. Uien kunnen op verschillende worden gesneden. Je kunt uien snipperen, maar ook uienringen snijden. Wil jij uienringen snijden als een professional? Gebruik dan dit stappenplan!


Uienringen snijden

Uien hebben een karakteristieke, eigen smaak. Er zijn verschillende soorten uien, variërend in bijvoorbeeld smaak en scherpte. Je kunt uien verwerken als ingrediënt in een gerecht, zoals een salade, maar uien kun je ook als hoofdbestanddeel gebruiken voor een gerecht, zoals gefrituurde uienringen of heerlijke Franse uiensoep!

uienringen snijdenDe ui kun je op verschillende manieren snijden, zoals uien snipperen of uienringen snijden. Hoe je wilt snijden is mede afhankelijk van het gerecht dat je gaat bereiden. Uienringen worden veelal gebruikt in salades of voor op een broodje hamburger. Hiervoor snijd je dunne uienringen. Ook kun je uienringen in een beslag dompelen en frituren. Dan is de uienring een gerecht op zich. Hiervoor snijd je dikkere uienringen (circa 1 centimeter). Wil jij uienringen snijden als een professional? Gebruik dan dit stappenplan!

 

Stappenplan uienringen snijden

Voor het snijden van perfecte uienringen, volg je onderstaande stappen:

  • Snijd het topje en het worteleinde van de ui
  • Pel de ui volledig en verwijder de witte vlies
  • Leg de ui op jouw snijplank en snijd de ui overdwars in plakken. Snijd dikke plakken als je bijvoorbeeld uienringen gaat frituren en snijd dunnen plakken voor bijvoorbeeld een salade
  • Eet je de uienringen rauw, dan kun je de ringen met de vingers uit de plakken duwen
  • Ga je de uien bakken, dan kun je plakken in de pan leggen. Tijdens het bakken komen de ringen vanzelf los
  • Heb jij liever halve ringen? Dan kun je in plaats van de hele ui in plakken te snijden, eerst de ui over de lengte (van top naar worteleinde) doorsnijden
  • Leg vervolgens een halve ui met de platte zijde naar beneden op jouw snijplank. Het worteleinde en de top wijzen naar de zijkant
  • Snijd vervolgens de ui in plakken
  • Met je vingers duw je tenslotte de halve uienringen uit de plakken
  • Een ui kun je bewaren in de koelkast! Bewaar het in een afgedekt schaaltje of bakje, omdat de sterke lucht van ui makkelijk overgaat op andere producten. Vooral zuivel is hier gevoelig voor!

 

Zo makkelijk is uienringen snijden.

 

Wil je een ui op een andere wijze snijden, bijvoorbeeld snipperen? Kijk op zomaakjehetzelf.nl voor meer handige keuken- en klustips of heerlijke recepten!

 





Related Posts

ui snipperen
december 19, 2014

  Een ui wordt in heel veel gerechten gebruikt. Bij het lezen van het recept staat geschreven: ‘ui snipperen’!...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013