Een goed recept voor een basis tomatensaus komt altijd van pas. Vooral in de Italiaanse keuken wordt de tomatensaus veel gegeten, bijvoorbeeld bij een pasta of in een lasagne. De lekkerste tomatensaus maak je natuurlijk zelf. Het is makkelijk en heel snel te bereiden. Tomatensaus maken, doe je zo!
De tomatensaus wordt in de Italiaanse keuken veel gebruikt, net als pesto overigens. In de Nederlandse huishoudens is men veel geneigd om te grijpen naar potten en zakken kant-en-klare saus uit de supermarkt. Zelfs de merken met de meest fantastische Italiaanse namen bieden sauzen aan waar de echte Italiaan de neus voor ophaalt. Een echt goede tomatensaus maak je met verse ingrediënten. Je kan natuurlijk ‘smokkelen’ en bepaalde ingrediënten uit een blik halen, zoals de tomatenblokjes. Een goede saus laat je even op laag vuur pruttelen. Een makkelijke en snelle tomatensaus maken doe je met dit stappenplan!
Voor het maken van tomatensaus voor 4 personen, heb je nodig:
Doorloop de volgende stappen en jij hebt snel een lekkere tomatensaus
Is jouw saus te dun? Dan kun je als volgt een saus dikker maken, ofwel binden!
Zo makkelijk is tomatensaus maken. Eet smakelijk
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.