• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

toffee maken

Posted by: hanlos    Tags:  snoep    Posted date:  november 25, 2014  |  No comment




 

Een toffee is een heerlijke lekkernij. Het snoepgoed wordt voornamelijk gemaakt van suiker en kan worden gecombineerd met chocolade, biscuitjes of nootjes. Zo ontstaat het lekkerste snoepgoed en wie kan daar met zijn vingers vanaf blijven? Voor lekkere toffees hoef je niet naar de winkel. Een toffee maken doe je met dit stappenplan!


Toffee maken

De toffee komt oorspronkelijk uit Groot-Brittannië. De basis van een toffee is karamel. Door het toevoegen van boter, maak je het zoete, taaie snoepje: de toffee! Een toffee maken is niet heel moeilijk. Het lastige deel van het werk zit in het karamelliseren van de suiker. Dit moet niet te snel, niet te hard en niet te lang. De kans op aanbranden is dan groot en aangebrande suiker is heel lastig verwijderen van je pan. Je bent gewaarschuwd. Geduld is het advies bij het maken van jouw eigen toffees. Een toffee maken doe je zo!

 

Benodigdheden toffee maken

Voor het maken van een goede hoeveelheid toffees, heb je nodig:

  • toffee maken450 gram kristalsuiker
  • 250 gram roomboter
  • 4 eetlepels melk
  • 4 eetlepels azijn
  • 4 eetlepels kandijsiroop
  • 1 zakje vanillesuiker
  • beetje boter voor invetten
  • pan met dikke bodem
  • bakpapier
  • bakblik of bakvorm
  • spatel

 

Stappenplan toffee maken

Aan de slag. Met deze stappen kun jij voortaan jouw eigen toffees maken:

  • Vet het bakpapier in en leg het bakpapier in de bakvorm of het bakblik
  • Zet de pan op middelhoog vuur en laat de boter smelten in de pan
  • Voeg de kristalsuiker, de melk, de azijn, kandijsiroop en vanillesuiker toe
  • Roer alles goed door elkaar en blijf roeren, totdat de suiker helemaal is opgelost
  • Zet het vuur hoger en laat het suikermengsel doorkoken, tot het een goudbruine kleur krijgt
  • Blijf er bij staan en blijf tevens continu doorroeren om aankoeken te voorkomen
  • Haal de pan van het vuur en giet de hete suikermassa in de bakvorm of het bakblik
  • Laat de massa afkoelen en daarmee stollen
  • Als het iets gestold is, kun je met een mesje voorzichtig breeklijnen aanbrengen
  • Laat het verder afkoelen en je kunt jouw eigengemaakte toffee serveren!

 

Zo makkelijk is een toffee maken. Eet smakelijk!

 

Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor andere heerlijke recepten en handige klustips!

 





Related Posts

winegums maken
december 23, 2014

  Snoep, wie is er niet gek op? Vooral kinderen zijn altijd in voor een lekker snoepje. Maar weet jij wat er allemaal...


popcorn maken
november 26, 2014

  Popcorn, een lekkere snack die veel wordt gegeten bij het kijken van een film. Als je eenmaal begint met eten,...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013