tegels snijden

Ga jij de uitdaging niet uit de weg en ben jij jouw eigen badkamer of toiletruimte aan het betegelen? Dan ontkom jij er niet aan: je moet tegels snijden! Zelf tegels snijden is niet moeilijk. Met het juiste gereedschap en een goed stappenplan, gaat het jou zeker lukken.


Tegels snijden

Het tegelen van een nieuwe badkamer of toiletruimte, is een klus die je kunt uit besteden maar ook prima zelf kunt doen. Een ervaren tegelzetter zal sneller kunnen werken op basis van zijn kennis en ervaring. Je kunt geld besparen door zelf aan de slag te gaan. Je moet bij het tegelen gegarandeerd tegels snijden. Geen enkele ruimte heeft exact die afmetingen dat je kunt betegelen met alleen maar hele tegels.

Tegels snijden is niet moeilijk. Belangrijk is dat je weet wat je doet en dat je goed gereedschap hebt. Een tegel kan makkelijk barsten tijdens het bewerken. Ook de eventuele glazuurlaag op de tegel kan breken. Houd bij het aanschaffen van de tegels dan ook altijd rekening met een kleine hoeveelheid extra tegels om dit op te kunnen vangen. Goedkope tegels zijn niet voor niets goedkoop. Goedkope tegels zijn fragieler en lastiger te bewerken. Let dus op, dat goedkoop geen duurkoop wordt!

 

Tegels snijden: benodigdheden

Wat heb je, naast de tegels natuurlijk, allemaal nodig voor het snijden van tegels?

* Een tegelsnijder huur je bij de (betere) bouwmarkt. Reserveer tijdig een tegelsnijder, want je wilt niet in de situatie komen dat er geen tegelsnijder voor je is, op de dag dat jij aan de slag wilt.

Voor de veiligheid wordt aangeraden om te werken met een veiligheidsbril en werkhandschoenen. Bij het snijden en breken van tegels kunnen er splinters van de tegels schieten!

 

Tegels snijden doe je zo!

Heb jij een recht stuk van een tegel af te snijden, dan kun je deze stappen doorlopen:

Moet er een speciale vorm van een tegel worden gesneden, dan kun je de volgende stappen volgen:

 

Tips bij tegels snijden

 

Zo makkelijk is tegels snijden. Succes met jouw project!