taugé smoothie maken

 

Je zult er niet direct zelf op komen: een taugé smoothie! Toch is het een verrassend lekkere drank, welke ook nog eens heel gezond voor je is. En een taugé smoothie maken is helemaal niet moeilijk.


Taugé smoothie maken

Taugé kennen we met name als toevoeging in met name Aziatische maaltijden. Taugé is een zogeheten kiemgroente. Taugé, ook wel bekend als sojascheut, is de kiem van de mungboon. Het is bijzonder rijk aan vitamine B en C en is daarom erg gezond. Sterker nog, het is één van de weinige groenten die zelfs gezonder worden na het plukken! Let wel, kiemgroenten en dus ook taugé zijn vatbaar voor bacteriën, zoals salmonella of de EHEC bacterie. Je kunt op een eenvoudige wijze de bacteriën doden, door de taugé even in kokend water te dompelen. De warmte doodt de bacterie. De smaak van taugé is mild. In combinatie met andere groenten en/of fruit is het een prima ingrediënt voor een smaakvolle, gezonde smoothie.

Ingrediënten voor taugé smoothie maken

Voor het maken van één groot glas taugé smoothie heb je het volgende nodig:

 

Stappenplan taugé smoothie maken

In enkele eenvoudige stappen, tover jij een heerlijke taugé smoothie op tafel:

 

Zo makkelijk is een taugé smoothie maken! Geniet ervan!

Wil je ook eens een andere smoothie maken, of misschien wel een goed recept voor wat anders lekkers? Kijk dan verder op www.zomaakjehetzelf.nl!