Stoofpeertjes eet je bij een feestmaaltijd als dessert. Omdat ze zo lekker zijn, kun je ze natuurlijk ook gewoon het hele jaar door eten. En dan is het wel zo handig als jij weet hoe je stoofpeertjes maken moet. Dat is niet heel moeilijk … stoofpeertjes maken kun jij voortaan zelf met behulp van dit stappenplan!
Stoofpeertjes zijn, zoals de naam al doet vermoeden, gestoofde peren, gezoet met suiker en aangevuld met andere specerijen. Er zijn wel meer dan 5.000 perenrassen. Globaal kun je de peren in twee categorieën verdelen: handperen en stoofperen. Handperen zijn zo te eten, of kun je gebruiken voor perenjam maken. Stoofperen kun je alleen eten als ze langdurig zijn gestoofd. Zo uit de hand zijn ze te hard en smaken niet lekker. Onder de stoofperen zijn de Gieser Wildeman een zeer bekend ras. Deze in Nederland gekweekte peer, op de markt gebracht omstreeks 1850, is momenteel de meest geteelde stoofpeer in de Nederland. Hoe zet jij nu heerlijke stoofpeertjes op tafel? Stoofpeertjes maken doe je zo!
Voor het maken van een stoofpeertjes heb je het volgende nodig:
* Het toevoegen van suiker is niet nodig, wanneer je gebruik maakt van Gieser Wildeman stoofperen. Deze peren krijgen van zichzelf al een zoete smaak.
** Op basis van dit stappenplan maak jij jouw eigen stoofpeertjes zonder alcohol. Je kunt het rode bessensap vervangen door rode wijn, om een alcoholische twist aan jouw stoofpeertjes te geven.
Met deze eenvoudige stappen, zet jij straks heerlijke stoofpeertjes op tafel. Het stoven neemt enkele uren in beslag, dus begin op tijd met de voorbereiding van dit lekkere dessert.
Zo makkelijk is stoofpeertjes maken. Eet smakelijk!
Kijk eens op zomaakjehetzelf.nl voor andere recepten met peren, zoals lekkere perenjam!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.