Speculaasjes horen bij de periode rondom Sinterklaas. Maar speculaasjes zijn zo lekker, dat je ze eigenlijk het hele jaar door eten wil. En dat kan natuurlijk. Speculaasjes koop je in de winkel of bij de bakker. Maar speculaasjes maken is heel makkelijk. De lekkerste speculaasjes maak je voortaan zelf! Speculaasjes maken doe je zo!
Speculaas is een koeksoort welke vooral veel wordt gegeten in Nederland en België en in enkele gebieden van Duitsland. De periode waarin speculaasjes traditioneel veel worden gegeten, is rondom de viering van het Sinterklaas feest, net zoals pepernoten, taaitaai, marsepein, borstplaat en schuimpjes. Echter, meer en meer worden speculaasjes het gehele jaar verkocht in de supermarkten en zelfs bij de bakkers of op de markt. Ben je gek op speculaasjes en wil je minder afhankelijk zijn van winkels waar je ze kunt kopen? Ga dan zelf speculaasjes maken! En dat is makkelijker dan jij wellicht denkt. Speculaasjes maken doe je met dit stappenplan!
Voor het maken van een schaal speculaasjes heb je nodig:
* Een speculaasplank is een houten plank waarin de vorm van een speculaaskoekje is uitgesneden. Vaak worden hier oud-Hollandsche afbeeldingen gebruikt, zoals molens, oude ambachten of een poppetje in een klederdracht.
Doorloop deze stappen en jij zet straks heerlijk geurende speculaasjes op tafel!
Zo makkelijk is speculaasjes maken. Eet smakelijk!
Kijk ook eens op zomaakjehetzelf.nl voor meer recepten en handige klustips!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.