Een scone is een klein broodje of kleine cake, afhankelijk van het toevoegen van suiker bij de bereiding. Scones zijn zeer populair en worden veel gegeten in combinatie met iets zoetigs of hartigs, zoals jam of kaas. Scones kunnen naturel of met bijvoorbeeld krenten worden gebakken. Scones maken is niet moeilijk. Scones maken doe je met dit stappenplan.
Scones zijn hartige of gezoete broodjes. Als je suiker gebruikt bij de bereiden, kun je het een cake noemen. De oorsprong van de scone ligt in Schotland. Er wordt al gesproken in literatuur van ruim 500 jaar geleden over broodjes, waar de scone zoals deze nu bekend is, mogelijk van afgeleid is. De scone wordt veel gegeten in Groot-Brittannië en landen als Canada en Australië, maar heeft in de afgelopen decennia de gehele wereld veroverd. Je vindt ze bijvoorbeeld, net als millionaire’s shortbread, in moderne koffiezaken.
Voor een heerlijke scone hoef je niet naar een koffiezaak of naar de winkel. Scones maken kun je namelijk zelf, in jouw eigen keuken. Je kunt scones maken met of zonder krenten of rozijnen. Het recept is vrij eenvoudig. Het is de combinatie waarmee je de scones gaat eten, waar je veel mee kunt variëren. Zo eten de Engelsen het vaak met clotted cream en jam of met honing of fruit. Scones maken doe je zo!
Voor het maken van 10 scones, heb je nodig:
Aan de slag. Scones maken is makkelijk en in nog geen half uur heb jij heerlijke scones:
Wil je liever scones met krenten of rozijnen? Dan kun je een handvol krenten of rozijnen in het deeg mee kneden.
Zo makkelijk is scones maken. Eet smakelijk!
Kijk ook eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor andere lekkernijen, die jij zelf maken kunt!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.