schnitzel maken

 

Een schnitzel is een plat stuk vlees zonder bot in een krokant jasje. De schnitzel kan van vrijwel alle soorten vlees zijn gemaakt (kalf, varken, kip of zelfs vleesvervanger). Een goede schnitzel koop je in de betere restaurants, of maak je natuurlijk zelf met kwalitatief goed vlees. Een schnitzel maken is niet moeilijk, zeker niet met dit stappenplan. Een lekkere schnitzel maken doe je zó!


Schnitzel maken

De schnitzel is een bekend vleesgerecht. Het krokante laagje rondom het vlees, maakt het gerecht nét even anders, waardoor ook kinderen gek zijn op de schnitzel. Een schnitzel is een plat stuk vlees, dat zelfs nog platter geslagen wordt tot circa de dikte van een handpalm. De meest bekende schnitzel is de Wiener schnitzel. Deze Oostenrijkse schnitzel wordt wel als het origineel bestempeld, echter de Oostenrijkers hebben het gerecht uit Italië meegenomen en de oorsprong gaat zelfs richting stammen in het Ottomaanse Rijk.

De Wiener schnitzel is gemaakt van een goed stuk kalfsvlees. Omdat dit een relatief dure vleessoort is, zijn er ook veel varianten van goedkopere vleessoorten te krijgen. Denk aan kip, varken of zelfs schnitzels van vleesvervangers zoals tofu. Je kunt het dan geen Wiener schnitzel meer noemen. In de supermarkt kun je kant-en-klare schnitzels kopen. Deze zijn veelal gemaakt van vleesresten of samengestelde stukken vlees. Daar is niets mis mee, want je betaalt aanzienlijk minder voor deze producten. Wil jij een echte schnitzel, gemaakt van een goed stuk vlees, dan kun je deze toch het beste zelf maken. Een schnitzel maken is helemaal niet moeilijk. Met dit plan gaat het jou zeker lukken!

 

Benodigdheden schnitzel maken

Voor het maken van 4 schnitzels, heb je het volgende nodig:

 

Stappenplan schnitzel maken

Aan de slag. Met dit stappenplan kun jij ook zelf jouw schnitzel maken!

 

Zo makkelijk is schnitzel maken. Eet smakelijk!

 

Kijk eens op zomaakjehetzelf.nl voor meer recepten en handige klustips!