• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

satékroketten maken

Posted by: hanlos    Tags:  snacks    Posted date:  oktober 30, 2014  |  No comment




 

Kroketten zijn er in vele soorten. Een zeer populaire variatie op de gewone kroket, is de satékroket. De satékroket heeft een romige vulling gebaseerd op de pinda. De satékroket heeft steeds meer aan populariteit gewonnen in de snackbar of bij de borrel. Je hoeft echter niet per se de deur uit voor een lekker satékroket. Satékroketten maken kun je namelijk makkelijk zelf, thuis in jouw eigen keuken. Satékroketten maken doe je met dit stappenplan


Satékroketten maken

De kroket wordt wereldwijd gegeten. Echter, zo populair als de kroket in Nederland is als snack, dat is ongeëvenaard. De populariteit van de traditionele vleeskroket, heeft er voor gezorgd dat er in de afgelopen decennia veel varianten op de markt zijn gekomen, zoals de garnalenkroket, kaaskroket, groentekroket en natuurlijk de satékroket. Al deze kroketten worden ook verkocht in de vorm van bitterballen!

De satékroket wordt, net als de andere varianten, bij verschillende gelegenheden gegeten. Je haalt hem bij de snackbar als tussendoortje, bestelt hem bij de borrel in het café of eet hem bij een bord heerlijke verse friet als maaltijd. In plaats van kopen, kun je ook zelf satékroketten maken. Dat doe je aan de hand van dit stappenplan!

 

Benodigdheden satékroketten maken

Voor het maken van 12 heerlijke satékroketten, heb je nodig:

  • satékroketten maken200 gram varkensvlees
  • 25 gram bakboter
  • 90 gram roomboter
  • 120 gram patentbloem
  • 75 gram gesneden ui
  • 350 gram bouillon
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel sambal
  • snufje knoflookpoeder
  • beetje zout en peper
  • 2 liter zonnebloemolie (i.v.m. frituur)
  • (frituur)pan
  • een pan
  • een koekenpan
  • twee borden
  • een kom

 

Stappenplan satékroketten maken

Doorloop deze stappen en voor je het weet, zet jij een schaal lekkere satékroketten op tafel:

  • Doe de ketjap, sambal, gember- en knoflookpoeder en een beetje peper en zout in een kom
  • Meng alles goed door elkaar en je hebt een marinade voor het vlees
  • Snijd het vlees in kleine stukjes en leg het in de marinade. Het mag er best voor enige tijd in liggen, zodat het vlees de marinade goed opnemen kan
  • Smelt de roomboter in de pan
  • Voeg de ui toe en fruit deze
  • Voeg de bloem toe, meng het en even goed doorbakken. Je hebt nu een roux gemaakt
  • Haal de pan van het vuur en laat de roux afkoelen
  • Verwarm de bouillon tot lauwwarm
  • Voeg de pindakaas toe en roer deze door de bouillon totdat de pindakaas is opgelost
  • Zet de koekenpan op het vuur, voeg de bakboter toe en bak het gemarineerde vlees snel aan
  • Voeg de bouillon toe aan de roux, meng dit goed door elkaar en verhit het mengsel
  • Voeg vervolgens het vlees toe. Meng alles goed door elkaar tot een mooi gladde massa
  • Laat het mengsel een beetje afkoelen
  • Giet het uit op een met een beetje bloem bestrooid vel bakpapier
  • Maak er 12 gelijke delen van en rol deze delen tot een worstvorm.
  • Het oppervlak moet glad zijn, er mogen geen naden in zitten. Dit kan tijdens het frituren leiden tot het breken van de kroket
  • Doe het eiwit in een bord en het paneermeel in een ander bord
  • Rol de worstjes door het eiwit en vervolgens door het paneermeel
  • Strooi nog extra paneermeel over de kroketten
  • Verhit de zonnebloemolie in de (frituur-)pan tot 180 graden Celsius
  • Bak de satékroketten met hooguit 3 tegelijk in de frituur in circa 4 minuten goudbruin
  • Herhaal de laatste stappen voor alle satékroketten

 

Satékroketten zijn lekker uit het vuistje, als tussendoortje, bij de borrel of met een brod verse friet. Je serveert satékroketten met een likje mayonaise, ketchup of mosterd.

Zo makkelijk is satékroketten maken. Eet smakelijk!

Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor recepten van andere snacks en lekkernijen!

 





Related Posts

popcorn maken
november 26, 2014

  Popcorn, een lekkere snack die veel wordt gegeten bij het kijken van een film. Als je eenmaal begint met eten,...


Magnum maken
november 21, 2014

  De Magnum: heerlijk romig ijs in een dikke laag chocolade. Klinkt goed, niet? Je kunt ze in veel varianten en met uiteenlopende...


kroepoek maken (bawang)
november 18, 2014

  Kroepoek is een heerlijk bijgerecht uit de Indonesische keuken. In Nederland is de kroepoek op basis van garnalen...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013