Kroketten zijn er in vele soorten. Een zeer populaire variatie op de gewone kroket, is de satékroket. De satékroket heeft een romige vulling gebaseerd op de pinda. De satékroket heeft steeds meer aan populariteit gewonnen in de snackbar of bij de borrel. Je hoeft echter niet per se de deur uit voor een lekker satékroket. Satékroketten maken kun je namelijk makkelijk zelf, thuis in jouw eigen keuken. Satékroketten maken doe je met dit stappenplan
De kroket wordt wereldwijd gegeten. Echter, zo populair als de kroket in Nederland is als snack, dat is ongeëvenaard. De populariteit van de traditionele vleeskroket, heeft er voor gezorgd dat er in de afgelopen decennia veel varianten op de markt zijn gekomen, zoals de garnalenkroket, kaaskroket, groentekroket en natuurlijk de satékroket. Al deze kroketten worden ook verkocht in de vorm van bitterballen!
De satékroket wordt, net als de andere varianten, bij verschillende gelegenheden gegeten. Je haalt hem bij de snackbar als tussendoortje, bestelt hem bij de borrel in het café of eet hem bij een bord heerlijke verse friet als maaltijd. In plaats van kopen, kun je ook zelf satékroketten maken. Dat doe je aan de hand van dit stappenplan!
Voor het maken van 12 heerlijke satékroketten, heb je nodig:
Doorloop deze stappen en voor je het weet, zet jij een schaal lekkere satékroketten op tafel:
Satékroketten zijn lekker uit het vuistje, als tussendoortje, bij de borrel of met een brod verse friet. Je serveert satékroketten met een likje mayonaise, ketchup of mosterd.
Zo makkelijk is satékroketten maken. Eet smakelijk!
Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor recepten van andere snacks en lekkernijen!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.