• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

pompoensoep maken

Posted by: hanlos    Tags:  soep    Posted date:  oktober 2, 2014  |  No comment




 

Pompoensoep is een maaltijdsoep. Je eet het met lichtgebakken stukjes brood of croutons. De soep bevat naast pompoen vaak ook één of meerdere andere groenten. Pompoensoep maken is heel makkelijk en met dit stappenplan gaat het jou ook zeker lukken!


Pompoensoep maken

pompoen uithollenDe pompoen is een vrucht van een gewas dat al vele duizenden jaren vóór Christus werd verbouwd in gebieden in Midden- en Zuid-Amerika. Pas na de ontdekking van Amerika door ondermeer de Spanjaarden, kwam de pompoen over naar Europa. De pompoen heeft veel ‘familieleden’, waarvan enkele bekenden zijn: de komkommer en de courgette. Er zijn ook leden in de familie van de pompoen die niet eetbaar zijn: de zogeheten kalebassen. Deze worden voornamelijk voor decoratieve doeleinden gebruikt. De pompoen zelf dient ook als decoratie in de periode rondom Halloween. Hiervoor moet je de pompoen uithollen.

Pompoenen en ook de zaden en bloemen van de pompoenplant worden natuurlijk ook gebruikt als gerecht of als basis voor een gerecht. Denk aan pompoenbrood, pompoentaart en natuurlijk pompoensoep! Pompoensoep smaakt heerlijk en je kunt er naar smaak veel meer variëren. Pompoensoep maken doe je zo!

 

Benodigdheden pompoensoep maken

Voor het maken van een pan pompoensoep voor 4 personen, heb je nodig:

  • pompoensoep maken800 gram pompoen*
  • 1 prei
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 3 eetlepels droge witte wijn
  • 8 deciliter water
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • blaadjes verse basilcum
  • versgemalen peper
  • snufje zout
  • een soeppan
  • een staafmixer

* je kunt in de supermarkt kant-en-klare, gewassen en in kleine stukken gesneden pompoen in een zakje kopen. Dat scheelt werk. Je kunt een hele pompoen of stukken hiervan ook vinden in de biologische winkel, bij de groenteboer of op de markt.

 

Stappenplan pompoensoep maken

Doorloop deze stappen, dan zet jij binnen een uur een pan heerlijke pompoensoep op tafel.

  • Indien je verse pompoen hebt gekocht, dien je deze schoon te maken, in stukken te snijden, te schillen en alle zaden en draden te verwijderen. Snijd de pompoen in kleine stukjes
  • Was de prei en snijd deze in dunnen ringen
  • Verhit in de soeppan de boter en voeg de kerriepoeder toe. Héél kort bak je de kerrie aan
  • Voeg de pompoen en de prei toe en bak deze gedurende enkele minuten al roerende
  • Giet de wijn en 3 deciliter water (let op, dat is niet al het water) in de pan
  • Laat de pompoen en prei 15 minuten gaar koken in de pan
  • Pureer de inhoud van de pan tot een fijne, gladde massa
  • Voeg de bouillonblokjes en de resterende 5 deciliter water toe
  • Laat de soep op zacht vuur goed wam worden, blijf af en toe roeren. De bouillonblokjes moeten oplossen in de soep
  • Roer de crème fraîche door de soep
  • Met peper en zout breng je de soep naar eigen wens op smaak
  • Was en snijd de basilicumblaadjes in kleine reepjes
  • Verdeel de soep over de borden en net voor het serveren strooi je de basilicum over de soep

 

Zo makkelijk is pompoensoep maken.

 





Related Posts

preisoep maken
december 23, 2014

  Een heerlijke preisoep kan het gehele jaar worden gegeten. Was de prei ooit een groente die vooral in de herfst...


mosterdsoep maken
december 16, 2014

  Mosterdsoep maken is makkelijker dan je denkt! Mosterd heeft een uitgesproken smaak. Niet iedereen is er gek op. Net als met mosterd,...


gazpacho maken
oktober 6, 2014

  Gazpacho is een traditioneel Spaanse soep op basis van tomaten. De soep wordt koud gegeten en bevat verse, rauwe...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013