Pompoensoep is een maaltijdsoep. Je eet het met lichtgebakken stukjes brood of croutons. De soep bevat naast pompoen vaak ook één of meerdere andere groenten. Pompoensoep maken is heel makkelijk en met dit stappenplan gaat het jou ook zeker lukken!
De pompoen is een vrucht van een gewas dat al vele duizenden jaren vóór Christus werd verbouwd in gebieden in Midden- en Zuid-Amerika. Pas na de ontdekking van Amerika door ondermeer de Spanjaarden, kwam de pompoen over naar Europa. De pompoen heeft veel ‘familieleden’, waarvan enkele bekenden zijn: de komkommer en de courgette. Er zijn ook leden in de familie van de pompoen die niet eetbaar zijn: de zogeheten kalebassen. Deze worden voornamelijk voor decoratieve doeleinden gebruikt. De pompoen zelf dient ook als decoratie in de periode rondom Halloween. Hiervoor moet je de pompoen uithollen.
Pompoenen en ook de zaden en bloemen van de pompoenplant worden natuurlijk ook gebruikt als gerecht of als basis voor een gerecht. Denk aan pompoenbrood, pompoentaart en natuurlijk pompoensoep! Pompoensoep smaakt heerlijk en je kunt er naar smaak veel meer variëren. Pompoensoep maken doe je zo!
Voor het maken van een pan pompoensoep voor 4 personen, heb je nodig:
* je kunt in de supermarkt kant-en-klare, gewassen en in kleine stukken gesneden pompoen in een zakje kopen. Dat scheelt werk. Je kunt een hele pompoen of stukken hiervan ook vinden in de biologische winkel, bij de groenteboer of op de markt.
Doorloop deze stappen, dan zet jij binnen een uur een pan heerlijke pompoensoep op tafel.
Zo makkelijk is pompoensoep maken.
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.