• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

pitabroodjes maken

Posted by: hanlos    Tags:  brood    Posted date:  oktober 13, 2014  |  No comment




 

Wil jij lekker broodjes shoarma of döner kebab maken? Dan kun je kant-en-klare broodjes kopen in de supermarkt, maar je kunt ook zelf pitabroodjes maken. En dat is reuze makkelijk. Pitabroodjes maken doe je met dit stappenplan!


Pitabroodjes maken

Als jij jezelf eens lekker gaat verwennen met een eigengemaakt broodje döner kebab of shoarma, dan heb je pitabroodjes nodig. Je koopt pitabroodjes bij de Turkse bakker of gewoon in de supermarkt. In het laatste geval heb je veelal te maken met afbakbroodjes: je moet de broodjes nog afbakken in jouw eigen oven. Veel lekkerder en leuker is het natuurlijk, als jij zelf jouw eigen pitabroodjes maken kan. Dat is reuze makkelijk. Volg dit stappenplan en het gaat jou zeker lukken!

 

Benodigdheden pitabroodjes maken

Voor het maken van 8 pitabroodjes, heb je nodig:

  • doner kebab maken375 gram bloem
  • 250 milliliter warm water (45 graden Celsius)
  • 3 afgestreken theelepels poedersuiker
  • 3 afgestreken theelepels droge gist
  • 2 afgestreken theelepels zout (6 gram)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • beetje meel en bloem voor de werkplek
  • een broodmachine *
  • een deegroller
  • bakpapier
  • een schone theedoek
  • een oven

* het bakken van brood is met de broodmachine een stuk makkelijker. Je kunt het deeg ook met de hand mengen en laten rijzen met een theedoek over de kom op een warme plaats!

 

Stappenplan pitabroodjes maken

Doorloop de volgende stappen en binnen het uur zet jij heerlijke pitabroodjes op tafel:

  • Doe alle ingrediënten in de bak van jouw broodmachine
  • Zet de machine op de stand ‘deeg’ en laat de machine het werk doen
  • Er klinkt een signaal wanneer het deeg voldoende gerezen is
  • Strooi het meel over je werkplek
  • Leg het deeg op de werkplek en rol het voorzichtig uit tot een rol van circa 25 centimeter lang
  • Snijd de deegrol nu in 8 gelijke delen: eerst in het midden, dan weer in het midden en tot slot nogmaals in het midden van deze stukken
  • Van elk deel maak je een mooie bal
  • Leg de ballen op met bloem bestoven bakpapier op de bakplaat
  • Met de deegroller rol je de ballen uit tot rondjes met een diameter rond de 15 centimeter
  • Leg een schone theedoek over het deeg en laat het rijzen gedurende een halfuur. Het deeg zal in volume toenemen
  • Verwarm de over voor op 260 graden Celsius
  • Leg 2 a 3 van de broodjes op een metalen rooster in de oven en bak ze 4 tot 5 minuten. Het deeg zwelt nog verder op en de bovenkant van het broodje wordt lichtbruin
  • Haal de broodjes direct uit de oven, leg ze op jouw werkplek en doe er direct een schone theedoek overheen. Hierdoor worden de broodjes zacht.
  • Herhaal deze laatste stappen voor de andere broodjes
  • Zijn jouw pitabroodjes zacht, dan kun je ze gebruiken voor jouw maaltijd. Snijd het broodje open of snijd het in tweeën als je de helft wilt gebruiken (zie afbeelding)
  • Heb je teveel broodjes gebakken, dan kun je ze enkele dagen bewaren in de koelkast. Doe ze dan in een plastic zak. Invriezen kan ook. Dan zijn ze 2 tot 3 maanden houdbaar!

 

Zo makkelijk is pitabroodjes maken. Eet smakelijk!

 





Related Posts

soepstengels maken
januari 8, 2015

  Wil jij eens wat anders dan een stukje brood bij de soep? Neem dan grissini! Deze broodstengels gaan in het Nederlands...


croutons maken
december 25, 2014

  Croutons maken jouw soep of salade helemaal af! Wanneer je zelf een heerlijke soep of salade hebt gemaakt, dan kun je eigenlijk...


pizzadeeg maken
december 24, 2014

  Wat is er nu leuker dan zelf pizza maken? En dan niet alleen de topping bepalen, maar ook het pizzadeeg maken....








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013