paprikasoep maken

 

Een verrassend lekkere soep is paprikasoep. En paprikasoep maken is helemaal niet moeilijk. Met dit stappenplan kun jij het ook. Een pan soep staat na een half uurtje dampend op tafel om genuttigd te worden. Aan de slag en eet smakelijk!


Zelf paprikasoep maken

De paprika is de vrucht van een plant, de Capsicum annuum (capsicum = kapselvormig, annuum = eenjarig) en behoort tot de zogeheten nachtschadefamilie. De vrucht is sterk gerelateerd aan bijvoorbeeld de chilipeper. De paprika komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika. In Europa is de paprika bekend geworden via Hongarije. Hier is de vrucht gekomen via de Turken. Wist jij dat de naam paprika ook voortkomt uit het Hongaars? De paprika is tegenwoordig verkrijgbaar in vele soorten, mate, kleuren en zelfs smaken. Hij wordt gekweekt in zowel de buitenlucht als ook in kassen, waardoor de paprika het gehele jaar te krijgen is.

De paprika leent zich goed om te worden gebruikt in allerlei soorten gerechten. De kleuren maken hem geschikt voor garnering of als ingrediënt voor bijvoorbeeld een roerbakschotel of Mexicaanse bonenschotel. Je kunt de paprika ook gebruiken als hoofdgerecht, door bijvoorbeeld een gevulde paprika in de oven te bereiden. En je kunt natuurlijk paprikasoep maken!

 

Ingrediënten voor paprikasoep maken

Voor het maken van paprikasoep voor 4 personen heb jij het volgende nodig:

 

Stappenplan voor paprikasoep maken

Doorloop de volgende stappen en in een handomdraai heb jij een heerlijke paprikasoep gemaakt:

Zo makkelijk is zelf paprikasoep maken! Eet smakelijk.

Wil je ook eens een andere soep maken of misschien recepten voor andere gerechten lezen? Kijk dan verder op www.zomaakjehetzelf.nl.