• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

panna cotta maken

Posted by: hanlos    Tags:  dessert    Posted date:  december 14, 2013  |  No comment




Een heerlijk Italiaans dessert is panna cotta. Zelf panna cotta maken is niet moeilijk. Met dit stappenplan gaat het ook jou lukken om een heerlijke panna cotta op tafel te zetten! Eet smakelijk!


Zelf panna cotta maken

panna cotta makenPanna cotta is een Noord-Italiaans recept uit de regio Piemonte. De naam ‘panna cotta’ geeft al aan wat de basis is van dit gerecht.  Panna betekent room en cotta betekent gekookt. En dat is wat het eigenlijk ook is: gekookte room. Panna cotta wordt bijna altijd met een smaakvolle toevoeging geserveerd. Dit recept voegt een smaak van Marsala wijn of Amaretto toe. Heb je liever géén alcohol, kies dan één van de andere smaken zoals vruchten-, caramel- of chocoladesaus!

 

Panna cotta maken: benodigdheden

Voor het maken van een panna cota voor 4 personen heb je het volgende nodig:

  • 45 gram kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 5 deciliter room (vetgehalte minimaal 40%)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 3 blaadjes gelatine (á 3 gram)
  • Marsala wijn of Amaretto
  • beetje smaakloze olie (bijvoorbeeld arachideolie)
  • 4 potjes of grote glazen als vormpjes
  • een pan
  • een schaaltje met water

 

Panna cotta maken: aan de slag

Doorloop de volgende stappen voor een heerlijke panna cotta

  • Week de blaadjes gelatine in water
  • Doe de room in een pan, samen met de suiker, het vanillestokje en het vanille-extract
  • Breng dit aan de kook, laat de suiker helemaal oplossen in het vocht
  • Zet het vuur onder de pan geheel uit
  • Voeg de gelatineblaadjes toe en roer alles goed door net zolang totdat de gelatineblaadjes geheel zijn opgelost
  • Haal het vanillestokje uit de pan
  • Smeer de binnenkant van de potjes of glazen lichtjes in met de smaakloze olie. Dan laat de panna cotta straks makkelijker los
  • Giet het mengsel uit de pan in de potjes of glazen
  • Zet de potjes of glazen in de koelkast (minimaal 3 uur) om op te stijven
  • Haal ze nu uit de koelkast
  • Om de panna cotta uit de vormpjes te krijgen, dompel je de potjes of glazen voor 10 seconden in warm water. Let op dat het water niet in het potje of glas loopt!
  • Ga nu voorzichtig met een mes langs de randen van het potje of het glas en zet het dan op z’n kop op een bord. De gesteven panna cotta zakt uit de vorm op het bord
  • Voor de smaak besprenkel je de panna cotta met een beetje Amaretto of Marsala
  • Om het geheel af te maken kun je het bord versieren met bosvruchten, zoals bramen, frambozen en bessen. Panna cotta wordt ook wel opgediend met een caramel- of chocoladesaus. Dit is natuurlijk geheel naar eigen wens en smaak te bepalen.
  • Zo makkelijk is zelf panna cotta maken!

 





Related Posts

stoofpeertjes maken
november 26, 2014

  Stoofpeertjes eet je bij een feestmaaltijd als dessert. Omdat ze zo lekker zijn, kun je ze natuurlijk ook gewoon...


vanillevla maken
september 27, 2014

  Vanillevla koop je in pakken in de supermarkt. De betere vanillevla haal je in flessen bij de bio-supermarkt. De beste...


zelf tiramisu maken
januari 19, 2014

Heerlijk als toetje na een echte Italiaanse maaltijd: tiramisu! Zelf tiramisu maken is niet moeilijk. Zeker niet met dit stappenplan....








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013