In veel recepten voor gerechten wordt paneermeel gebruikt. Je koopt paneermeel gewoon in de winkel, veelal in een doosje. Er zijn zelfs verschillende soorten paneermeel, onder andere door het toevoegen van kruiden. Zelf paneermeel maken is echter heel makkelijk. Jij kunt vanaf nu zelf jouw paneermeel maken en naar wens kruiden toevoegen!
Paneermeel is een veel gebruikt ingrediënt bij gerechten waarbij een krokant laagje op of rondom het gerecht moet komen. Denk aan de kroket, vissticks of schnitzel, maar het zit ook ín de gehaktbal! Paneermeel zijn niets meer dan kruimels van gedroogd brood. Je kunt heel makkelijk zelf paneermeel maken. Hoe je dat doet, lees je in dit plan!
Voor het maken van paneermeel, heb je het volgende nodig:
In principe kun je elk type oud, maar natuurlijk niet beschimmeld, brood gebruiken om te verkruimelen. Oud Turks brood is erg lekker voor het maken van paneermeel.
Met onderstaande, eenvoudige stappen kun jij zelf jouw paneermeel maken:
Zo makkelijk is paneermeel maken. Eet smakelijk!
Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekkere recepten en handige klustips!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.