• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

paneermeel maken

Posted by: hanlos    Tags:  deeg en meel    Posted date:  januari 8, 2015  |  No comment




 

In veel recepten voor gerechten wordt paneermeel gebruikt. Je koopt paneermeel gewoon in de winkel, veelal in een doosje. Er zijn zelfs verschillende soorten paneermeel, onder andere door het toevoegen van kruiden. Zelf paneermeel maken is echter heel makkelijk. Jij kunt vanaf nu zelf jouw paneermeel maken en naar wens kruiden toevoegen!


Paneermeel maken

Paneermeel is een veel gebruikt ingrediënt bij gerechten waarbij een krokant laagje op of rondom het gerecht moet komen. Denk aan de kroket, vissticks of schnitzel, maar het zit ook ín de gehaktbal! Paneermeel zijn niets meer dan kruimels van gedroogd brood. Je kunt heel makkelijk zelf paneermeel maken. Hoe je dat doet, lees je in dit plan!

 

Benodigdheden paneermeel maken

Voor het maken van paneermeel, heb je het volgende nodig:

  • paneermeel makenbrood
  • eventueel een oven
  • eventueel een keukenmachine
  • eventueel kruiden naar smaak

 

In principe kun je elk type oud, maar natuurlijk niet beschimmeld, brood gebruiken om te verkruimelen. Oud Turks brood is erg lekker voor het maken van paneermeel.

 

Stappenplan paneermeel maken

Met onderstaande, eenvoudige stappen kun jij zelf jouw paneermeel maken:

  • Wanneer het brood nog te vers is, kun je het niet of hel lastig verkruimelen. Leg het brood dan even in de oven (niet meer dan 100 graden Celsius), zodat het brood droogt en daarmee hetzelfde wordt als oud brood!
  • Je kunt het oude brood met de handen verkruimelen door er veel en hard in de knijpen. Door stukken brood tegen elkaar aan te schuren, krijg je fijnere kruimels. Als dit te veel werk is, of je wilt nog fijnere kruimels, dan is de keukenmachine een oplossing! Hoe fijner de kruimels, des te beter de dichting van het gerecht (bijvoorbeeld vlees of vis). Voor een meer kruimelig effect, laat je de kruimels wat grover!
  • Wil jij extra smaak toevoegen aan jouw paneermeel? Voeg de kruiden dan achteraf toe. Denk eens aan knoflook of bijvoorbeeld rozemarijn (bij kip)

 

Zo makkelijk is paneermeel maken. Eet smakelijk!

 

Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekkere recepten en handige klustips!

 








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013