paella maken

 

Wie aan Spanje denkt, kan niet om paella heen. Voor heerlijke paella hoef je echt niet naar een restaurant. Paella maken is niet moeilijk. Je kunt het zeker met dit stappenplan.


Paella maken

Al in de 8e eeuw na Christus verbouwden de Moren in de omgeving van Valencia, de bakermat van de paella, een rijst met een dikke korrel en een hoog absorberend vermogen. Deze rijst diende als basis ingrediënt voor een schotel met lokale producten, zoals kip, konijn, garafón (bonen) en slakken. Later werden met name in de kuststreken veel zeevruchten en vis toegevoegd. De schotel heette eerst arroz, maar heeft later de naam paella gekregen. De naam paella is terug te leiden naar de Latijnse benaming voor het woord pan, namelijk: patella!

Bij paella maken is het belangrijk dat de rijst kookt in de bouillon van de vis en het vlees. Zo krijgt het de krachtige smaak van de ingrediënten. Voor het maken van paella op de traditionele wijze gelden meer regels, al worden deze wereldwijd niet overal even zorgvuldig toegepast. Datzelfde geldt voor de ingrediënten. Deze kunnen regionaal verschillen en daarmee afwijken van het traditionele recept.

Paella maken is niet heel moeilijk. Met de juiste ingrediënten, een goede voorbereiding en een beetje geduld, kun jij het ook. Paella maken doe je zo!

 

Benodigdheden paella maken

Voor het maken van misschien niet helemaal originele, maar wel lekkere paella voor 6 personen, heb je nodig:

 

Stappenplan paella maken

Doorloop de volgende stappen en jij zet straks heerlijke paella op tafel:

* je kunt bij de betere vishandel vragen of ze bij aanschaf het schoonmaken van de garnalen, mosselen en inktvissen al voor je willen doen

Zo makkelijk is paella maken. Eet smakelijk!