Mosterdsoep maken is makkelijker dan je denkt! Mosterd heeft een uitgesproken smaak. Niet iedereen is er gek op. Net als met mosterd, kan je zelf bepalen hoe sterk jij de smaak van de mosterdsoep wilt hebben. Vind je zeer pittig lekker, of heb je de mosterdsoep liever wat milder? Mosterdsoep maken doe je met dit stappenplan!
Mosterd is een kruidenpasta met een uitgesproken, pittige smaak. De mosterdzaden vormen de basis van de mosterd, die door toevoeging van andere ingrediënten tot mosterd verwerkt worden. Er zijn vele soorten mosterd ontstaan in de loop der tijd. Door toevoegen of juist weglaten van specifieke ingrediënten, kan de smaak en de sterkte van de pittigheid verschillen. Er zijn verschillende regio’s in binnen- en buitenland die beroemd zijn geworden om hun mosterd. Uit Frankrijk kennen we de Dijon mosterd. Binnen Nederland zijn er onder ander de mosterd uit de Zaanstreek, Groningen, Doesburg of uit de Hanzesteden als Zwolle, Deventer en Zutphen. Mosterd kun je ook zelf maken. Hoe je dat doet, lees je hier. Mosterd is een belangrijk ingrediënt voor de mosterdsoep. De keuze van de mosterd, bepaalt sterk de smaak en scherpte van jouw mosterdsoep.
Voor het maken van een pan heerlijke mosterdsoep voor 4 personen, heb je nodig:
* Voor het stappenplan van deze mosterdsoep is gekozen voor Marne mosterd uit Groningen. Het staat jou natuurlijk vrij om een andere mosterd te kiezen!
Met dit stappenplan zet jij straks een pan heerlijke mosterdsoep op tafel:
Zo makkelijk is mosterdsoep maken. Probeer ook één van de andere soepen of gerechten!
Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekkere recepten en handige klustips!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.