Meringues zijn heerlijk luchtige, zoete versnaperingen. Je eet ze zo, of in combinatie met wat anders zoets of hartigs. Het kan allemaal. Je kunt ze kopen in de winkel, maar meringues maken is echt reuze makkelijk. Meringues maken doe je zo!
De meringue is een schuimgebakje dat eigenlijk maar 2 bestanddelen kent: eiwit en suiker. De zoete, luchtige lekkernij komt oorspronkelijk uit Zwitserland, maar ook in België, Duitsland, Frankrijk en natuurlijk Nederland heeft de meringue de harten van de zoetkauwen veroverd.
Voor het maken van meringues voor 4 personen, heb je nodig:
* Maak je mengkom en garde brand- en brandschoon en vetvrij door ze met de helft van een doorgesneden citroen in te wrijven. De andere helft van de citroen kun je gebruiken voor het sap!
Met dit stappenplan maak jij heerlijke meringues:
Klaar zijn jouw meringues! Je kunt er eindeloos mee combineren, bijvoorbeeld met aardbeien– of perenjam, ganache, honing of chocolademousse. Vers fruit of geroosterde noten smaken óók heerlijk samen met jouw eigengemaakte meringues. De keuze is aan jou … Wist jij trouwens dat het mogelijk is om een beetje kleurstof toe te voegen? Zo kun je mooi gekleurde meringues maken. Je voegt de kleurstof pas toe als het eiwit goed stijf is opgeklopt.
Zo makkelijk is meringues maken. Eet smakelijk!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.