• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

köfte maken

Posted by: hanlos    Tags:  vlees    Posted date:  oktober 15, 2014  |  No comment




Köfte is een vleesgerecht dat je onder andere in de Turkse keuken tegenkomt. Het is makkelijk te bereiden en het kruidige lamsgehakt smaakt verrukkelijk. Köfte maken doe je aan de hand van dit stappenplan!


Köfte maken

Köfte, of ook wel köfta genoemd, is een vleesgerecht gemaakt van lamsgehakt. Je vindt het in veel internationale keukens, zoals op de Balkan, in Turkije, maar ook in het Midden-Oosten, in Noord-Afrikaanse landen en in India. In de basis is het gehakt met köfte kruiden. Je kunt ook zelf köfte maken. Het is een makkelijk gerecht. Köfte maken doe je zo!

 

Benodigdheden köfte maken

Voor het maken van köfte voor 4 personen, heb je nodig:

  • kofte maken500 gram lamsgehakt
  • 1 ui
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel rode peper
  • een rasp
  • een mengkom
  • een (groot) bord
  • een koekenpan of pizzapan
  • een eetlepel zonnebloemolie

In plaats van losse kruiden, kun je dus ook specifieke köftekruiden gebruiken. Deze vind je onder ander in Turkse winkels.

 

Stappenplan köfte maken

Aan de slag met köfte maken. Binnen het uur zet jij heerlijk geurende köfte op tafel:

  • Rasp de ui héél fijn
  • Doe het gehakt in de kom en voeg de ui toe
  • Strooi de rode en zwarte peper en het zout toe aan het gehakt
  • Kneed alles goed door elkaar
  • Maak van het gehakt kleine balletjes en druk deze plat met de hand
  • Leg het gehakt op een bord gedurende 3 uur in de koelkast
  • Na 3 uur haal je het gehakt uit de koelkast
  • Zet de pan op het vuur en verhit de zonnebloemolie
  • Braad de köfte in de pan in circa een halfuur lekker bruinAf en toe keren tijdens het bakken!

 

Köfte smaakt heerlijk met gegrilde groenten zoals pepers, ui of paprika.

Zo makkelijk is köfte maken. Eet smakelijk!

 





Related Posts

leverworst maken
januari 23, 2015

  Leverworst smaakt lekker op brood, op een toastje of zo uit het vuistje. Je kunt leverworst kopen in de supermarkt....


slavink maken
januari 16, 2015

  De slavink: lekker bij de aardappels en groenten! Dit typisch Nederlandse vleesgerecht wordt gemaakt met varkensgehakt...


schnitzel maken
januari 8, 2015

  Een schnitzel is een plat stuk vlees zonder bot in een krokant jasje. De schnitzel kan van vrijwel alle soorten...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013