knoflooksoep maken

 

Knoflooksoep, niet alleen erg lekker, maar ook goed voor het opbouwen van natuurlijke weerstand. Je kunt onbeperkt variëren van allerlei ingrediënten, zoals champignons of andere groenten. Knoflooksoep maken doe je zo!


Knoflooksoep maken

Knoflook is een telg uit de lookfamilie en is daarmee direct gelieerd aan bijvoorbeeld de bieslook en de ui. Het is een bolgewas; ter voorbereiding op de winterperiode slaat het haar energie op in de bol onder de grond, wat ons uiteindelijk de knoflook oplevert.

Aan knoflook zijn in de loop der eeuwen veel eigenschappen toegekend, al dan niet berust op werkelijkheid of op basis van een wetenschappelijke onderbouwing. Zo verheldert knoflook de geest, versterkt het de mannelijkheid en doet het kwalen verdwijnen. Knoflook wordt al benoemd in de Talmoed en de Bijbel. De Romeinen geloofden dat knoflook de spieren versterkt (en daarom werd het door de gladiatoren gegeten). In de Middeleeuwen zou het een perfect middel zijn om heksen weg te houden en vampiers af te wenden. Het is wetenschappelijk bewezen dat knoflook inderdaad bepaalde gezondheid bevorderende eigenschappen bevat. Het verlaagt het cholesterol en de bloeddruk.

Knoflook wordt vandaag de dag met name gebruikt als ingrediënt voor uiteenlopende gerechten. Je kunt het in poedervorm of vers gebruiken. Je kunt de teentjes knoflook persen, snijden of in het geheel gebruiken. Knoflook heeft vaak een bijrol in een gerecht. In knoflooksoep staat knoflook zelf centraal. Knoflooksoep maken doe je met dit stappenplan.

 

Benodigdheden knoflooksoep maken

Voor het maken van knoflooksoep voor 2-4 personen, heb je het volgende nodig:

* Bouillon kun je kant-en-klaar kopen of je kunt zelf bouillon maken!

 

Stappenplan knoflooksoep maken

Doorloop de volgende stappen en jij zet snel en pan heerlijke knoflooksoep op tafel.

Zo makkelijk is knoflooksoep maken.