kippenbouillon maken

Kippenbouillon kun je kant-en-klaar in de winkel kopen. Veel lekkerder is het als je zelf kippenbouillon maken gaat. Je weet wat er in jouw bouillon zit en kunt gaan voor échte kwaliteit. En dat proef je. Kippenbouillon maken doe je zo!


Zelf kippenbouillon maken

De kippenbouillon die in de winkel wordt aangeboden, veelal in pot, zijn makkelijk te gebruiken, wanneer je weinig tijd hebt. De fabrieksmatige bouillon is bleek van kleur en over de smaak van zeker te twisten. Bovendien weet je niet wat exact de ingrediënten zijn, of welke stoffen zijn toegevoegd voor kleur, smaak en houdbaarheid.

 

De beste manier om zeker te weten waar jouw kippenbouillon van is gemaakt, is natuurlijk zelf de kippenbouillon maken. En dat is helemaal niet moeilijk. Met de juiste ingrediënten en dit stappenplan maak jij ook de lekkerste kippenbouillon voortaan zelf!

 

Soepkip

Voor het trekken van kippenbouillon heb je een goede soepkip nodig. De soepkip wordt ondermeer verkocht bij de supermarkt. Ga je voor kwaliteit, loop dan even de poelier! Je proeft het verschil! Een soepkip weegt al snel zo’n 3 kilo, dus dat zijn flinke beesten. De soepkip bevat veel vet. Daarom moet je de kip voorbereiden (in de oven) voordat je de bouillon gaat trekken.

 

Benodigdheden voor kippenbouillon maken

Voor het maken van 3,5 liter kippenbouillon heb je het volgende nodig:

 

Stappenplan voor kippenbouillon maken

Je begint met de voorbereiding en daarna aan de slag!

 

Zo makkelijk is zelf kippenbouillon maken. Je kunt de bouillon direct gebruiken of je kunt (het restant) invriezen! Eet smakelijk!