Een portie kibbeling is lekker als tussendoortje of bijvoorbeeld als lunch. Voor kibbeling ga je vanzelfsprekend naar de visboer. Maar zo vanzelfsprekend hoeft dat niet te zijn, want kibbeling maken kun je namelijk zelf. Kibbeling maken doe je met dit stappenplan!
Kibbeling zijn stukken gesneden vis, welke in een beslag worden gedompeld en worden gefrituurd. De naam kibbeling stamt af van ‘kabeljauwwang’. Deze werden vroeger apart uit de vis gesneden. Ze hebben in feite niet veel van doen met de kibbeling zoals die nu wordt verkocht. Deze kibbeling van deze tijd komt uit de buik van de vis. Het wordt gezegd, dat de kabeljauwfilet altijd even grote stukken zijn. Wat er eventueel overblijft aan de vis, wordt in stukken gesneden en verwerkt tot kibbeling. Zoals ook bij het lekkerbekje is kabeljauw vanwege kosten én duurzaamheid, in de tijd vervangen door goedkopere en meer voorkomende vis. Denk aan de heek, wijting, pollak of koolvis.
Kibbeling haal je bij de visboer. Echter, kibbeling maken is heel makkelijk. Met dit stappenplan kun jij ook lekker jouw eigen kibbeling maken! Let wel, koop natuurlijk alleen verantwoorde vis met het MSC keurmerk.
Voor het maken van een grote portie kibbeling, heb je nodig:
* Je kunt dus ook kiezen voor een andere witvis. Kenners geven de voorkeur aan kabeljauw.
Aan de slag. Doorloop deze stappen en jij zet snel een schaal heerlijke kibbeling op tafel!
Kibbeling wordt veel gegeten met een saus, zoals remouladesaus of ravigottesaus.
Zo makkelijk is kibbeling maken. Eet smakelijk!
Kijk ook eens op www.zomaakjehetzelf.nl voor andere heerlijke (vis)gerechten!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.