• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

kibbeling maken

Posted by: hanlos    Tags:  vis    Posted date:  oktober 28, 2014  |  No comment




 

Een portie kibbeling is lekker als tussendoortje of bijvoorbeeld als lunch. Voor kibbeling ga je vanzelfsprekend naar de visboer. Maar zo vanzelfsprekend hoeft dat niet te zijn, want kibbeling maken kun je namelijk zelf. Kibbeling maken doe je met dit stappenplan!


Kibbeling maken

Kibbeling zijn stukken gesneden vis, welke in een beslag worden gedompeld en worden gefrituurd. De naam kibbeling stamt af van ‘kabeljauwwang’. Deze werden vroeger apart uit de vis gesneden. Ze hebben in feite niet veel van doen met de kibbeling zoals die nu wordt verkocht. Deze kibbeling van deze tijd komt uit de buik van de vis. Het wordt gezegd, dat de kabeljauwfilet altijd even grote stukken zijn. Wat er eventueel overblijft aan de vis, wordt in stukken gesneden en verwerkt tot kibbeling. Zoals ook bij het lekkerbekje is kabeljauw vanwege kosten én duurzaamheid, in de tijd vervangen door goedkopere en meer voorkomende vis. Denk aan de heek, wijting, pollak of koolvis.

Kibbeling haal je bij de visboer. Echter, kibbeling maken is heel makkelijk. Met dit stappenplan kun jij ook lekker jouw eigen kibbeling maken! Let wel, koop natuurlijk alleen verantwoorde vis met het MSC keurmerk.

 

Benodigdheden kibbeling maken

Voor het maken van een grote portie kibbeling, heb je nodig:

  • lekkerbekje maken1 kilo kabeljauw *
  • 500 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1 liter melk
  • 2 liter zonnebloemolie (voor de frituur)
  • viskruiden
  • een mengkom
  • een garde
  • een (frituur)pan
  • een schuimspaan
  • keukenpapier

* Je kunt dus ook kiezen voor een andere witvis. Kenners geven de voorkeur aan kabeljauw.

Stappenplan kibbeling maken

Aan de slag. Doorloop deze stappen en jij zet snel een schaal heerlijke kibbeling op tafel!

  • Snijd de kabeljauw in blokjes
  • Dep de stukjes vis droog met keukenpapier
  • Bestrooi de vis met de viskruiden. Om de kruiden god in de vis te laten trekken, kun je dit al een dag van te voren doen!
  • Vlak voordat je de kibbeling wilt gaan frituren, begin je met het maken van het beslag
  • Doe de bloem, eieren en de melk in de kom en meng het goed met de garde
  • Doe de olie in de pan en verhit de pan tot 180 graden Celsius
  • Haal de stukjes vis één voor één door het beslag. Laat ze even uitlekken
  • Als de olie het is, leg je enkele stukjes kibbeling op de schuimspaan
  • Laat de spaan in de olie zakken en frituur de kibbeling in enkele minuten goudbruin
  • Laat de kibbeling even uitlekken op een velletje keukenpapier
  • Herhaal de laatste stappen voor de andere stukjes vis

 

Kibbeling wordt veel gegeten met een saus, zoals remouladesaus of ravigottesaus.

Zo makkelijk is kibbeling maken. Eet smakelijk!

Kijk ook eens op www.zomaakjehetzelf.nl voor andere heerlijke (vis)gerechten!

 





Related Posts

mosselpannetje maken
januari 20, 2015

  Volgens liefhebbers is er niets lekkerder dan het mosselpannetje. Heerlijke Zeeuwse mosselen smullen uit de pan....


krabsalade maken
januari 7, 2015

  Ben jij gek op vis en schaaldieren? Dan gaat een heerlijke krabsalade er zeker wel in! Je hoeft echt niet meer...


Maki sushi maken
december 1, 2014

  Sushi eet je in zogeheten sushi restaurants. Deze zijn in de laatste decennia sterk in opkomst. Het wordt zelfs...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013