Kebab is een Perzisch vleesgerecht, gemaakt van gekruid gehakt. Meestal wordt rund (kalf) of kip gebruikt. Het vlees is geperst op een grote pin. Kebab wordt verwarmd op één plek, bijvoorbeeld op een BBQ of in een grillpan. Eenmaal gaar, wordt het vlees in plakjes van de pin gesneden. Kebab maken kun je zelf en zo doe je het …
Kebab maken
Kebab haal je, net als veel andere heerlijke Turkse gerechten, in onder andere Turkse eethuizen. Het smaakt lekker, zeker in combinatie met bijvoorbeeld gegrilde groenten als paprika, tomaten of uien. Je kunt ook zelf kebab maken. Kebab maken doe je met dit stappenplan.
Benodigdheden kebab maken
Voor het maken van kebab met gekruid gehakt voor 4 personen, heb je nodig:
500 gram rundergehakt - 2 tenen knoflook
- 2 theelepels gemalen komijn
- 2 theelepels versgemalen chilipeper
- 5 eetlepels olijfolie
- 8 spiesen
- een kom
- een grillpan
Stappenplan kebab maken
Volg de stappen uit dit plan en jij hebt snel heerlijk geurende kebab op tafel:
- Pel en pers de knoflook
- Meng het gehakt in de kom met de knoflook, komijn en chilipeper
- Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen en rol deze in worstjes
- Prik een spies in elk van de worstjes
- Bestrijk de spiesen met gehakt met een klein beetje olijfolie
- Verhit de grillpan
- Rooster de spiesen met kebab in 10 tot 12 minuten klaar. Regelmatig draaien zorgt ervoor dat de kebab rondom gaar wordt
Zo makkelijk is kebab maken. Eet smakelijk!