• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

kebab maken

Posted by: hanlos    Tags:  vlees    Posted date:  oktober 21, 2014  |  No comment




 

Kebab is een Perzisch vleesgerecht, gemaakt van gekruid gehakt. Meestal wordt rund (kalf) of kip gebruikt. Het vlees is geperst op een grote pin. Kebab wordt verwarmd op één plek, bijvoorbeeld op een BBQ of in een grillpan. Eenmaal gaar, wordt het vlees in plakjes van de pin gesneden. Kebab maken kun je zelf en zo doe je het …


Kebab maken

kebab makenDe naam ‘kebab’ stamt uit het Perzisch en betekent: gebakken vlees. In Europa, dus ook in Nederland is de döner kebab meer bekend dan kebab. Döner kebab is de grote homp vlees welke ronddraait in de Turkse eethuizen en waar ook het vlees vanaf gesneden wordt. De döner kebab is uitgevonden in de jaren ’70 van de vorige eeuw en is eigenlijk een heel grote Perzische kebab.

Kebab haal je, net als veel andere heerlijke Turkse gerechten, in onder andere Turkse eethuizen. Het smaakt lekker, zeker in combinatie met bijvoorbeeld gegrilde groenten als paprika, tomaten of uien. Je kunt ook zelf kebab maken. Kebab maken doe je met dit stappenplan.

 

Benodigdheden kebab maken

Voor het maken van kebab met gekruid gehakt voor 4 personen, heb je nodig:

  • kebab maken 1500 gram rundergehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels versgemalen chilipeper
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 8 spiesen
  • een kom
  • een grillpan

 

Stappenplan kebab maken

Volg de stappen uit dit plan en jij hebt snel heerlijk geurende kebab op tafel:

  • Pel en pers de knoflook
  • Meng het gehakt in de kom met de knoflook, komijn en chilipeper
  • Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen en rol deze in worstjes
  • Prik een spies in elk van de worstjes
  • Bestrijk de spiesen met gehakt met een klein beetje olijfolie
  • Verhit de grillpan
  • Rooster de spiesen met kebab in 10 tot 12 minuten klaar. Regelmatig draaien zorgt ervoor dat de kebab rondom gaar wordt

 

Zo makkelijk is kebab maken. Eet smakelijk!

 





Related Posts

leverworst maken
januari 23, 2015

  Leverworst smaakt lekker op brood, op een toastje of zo uit het vuistje. Je kunt leverworst kopen in de supermarkt....


slavink maken
januari 16, 2015

  De slavink: lekker bij de aardappels en groenten! Dit typisch Nederlandse vleesgerecht wordt gemaakt met varkensgehakt...


schnitzel maken
januari 8, 2015

  Een schnitzel is een plat stuk vlees zonder bot in een krokant jasje. De schnitzel kan van vrijwel alle soorten...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013