Een kapsalon … de rage bij de shoarmatent van de afgelopen jaren. De ingrediënten zijn niet nieuw; de combinatie en de samenstelling wel. Een kapsalon kun je gaan halen bij de shoarmatent op de hoek, maar waarom ga je thuis niet zelf een kapsalon maken. Veel goedkoper en omdat je het zelf maakt, vanzelfsprekend toch ook veel lekkerder?
Voordat je de ingrediënten en het stappenplan krijgt, is het interessant te weten waar nu de naam: ‘kapsalon’ vandaan komt.
In 2003 bestelde Nathaniël Gomes, eigenaar van een kapsalon én een shoarmazaak te Rotterdam, zijn maaltijden zeer regelmatig bij zijn eigen shoarmazaak. Het was vaak friet en shoarma. Na verloop van tijd liet hij al zijn favoriete gerechten eraan toevoegen om meer smaak aan het geheel te geven. Hij bestelde zijn favoriete schotel zo vaak, dat het voor de medewerkers in de shoarmazaak een routine werd om het klaar te maken. De schotel kreeg de naam ‘kapsalon’. In de loop der jaren is de kapsalon uitgegroeid tot een begrip in menig snackbar en shoarmazaak.
Er zijn inmiddels vele variaties op bedacht. Ingrediënten zijn toegevoegd of gewijzigd: een schijfje tomaat als garnering, ander vlees dan shoarma. Er zijn zelfs vegetarische kapsalons met falafel. Eén ding is zeker: na een avond stappen is er naast de Turkse pizza en het broodje kebab of shoarma een nieuwe reden bijgekomen om een bezoek te brengen aan de snackbar of shoarmazaak. Wist jij dat een kapsalon tot wel 1.800 kCal bevatten kan? Dat is bijna evenveel als de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor een volwassen vrouw of voor een adolescente jongeman.
Wat zijn de favoriete gerechten van Nathaniël? Oftewel, wat zijn de ingrediënten van een kapsalon. Wat heb je allemaal nodig voor een kapsalon maken?
* in plaats van shoarma kun je ook kiezen voor kebab, kip, döner, gyros of falafel (dus vegetarisch).
Klaar is jouw kapsalon. Nu kun jij voortaan zelf jouw kapsalon maken! Eet smakelijk!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.