• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

kaastortellini met paprikasaus

Posted by: hanlos    Tags:  sauzen    Posted date:  november 7, 2013  |  No comment




Een heerlijke en vegetarische Italiaanse pastamaaltijd maak je met kaastortellini met paprikasaus. Het kost niet veel tijd om te maken en kinderen zijn er dol op!


Kaastortellini met paprikasaus

Voor het maken van deze overheerlijke maaltijd voor 4 personen heb je het volgende nodig:

  • tortellini 31 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 60 gram amandelschaafsel
  • 8 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram kaastortellini
  • 1,7 deciliter olijfolie
  • 30 gram gerapste pecorino kaas
  • een oven
  • een pan
  • schone plastic zak (boterhamzakje)
  • een keukenmachine

 

De tortellini kun je kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Neem dan in ieder geval de verse tortellini. Die vind je in het koelvak. Je kunt er ook voor kiezen om zelf tortellini te maken. Hoe je dat doet, lees je hier: zelf tortellini maken

 

Aan de slag

Volg de onderstaande beschrijving en zo maak je een heerlijke maaltijd van kaastortellini met paprikasaus!

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, indien mogelijk op stand: grill
  • Was de paprika’s en snijd ze in grote stukken
  • Verwijder de zaden en zaadlijsten
  • Leg de stukken paprika met de schil naar boven op de bakplaat
  • Plaats de bakplaat in de oven
  • Laat de paprika’s net zólang in de oven dat de schil zwartgeblakerd is
  • Haal ze uit de oven en doe ze in de plastic zak, laat ze hierin afkoelen
  • Leg ondertussen het amandelschaafsel op de grillplaat
  • Plaats deze in de oven voor hooguit 1 a 2 minuten, blijf erbij!
  • Het amandelschaafsel moet hooguit lichtgeroosterd worden, niet zwart aanbranden!
  • Was de lente-uitjes en snijd het witte gedeelte van de uitjes grof
  • Bewaar de groene stengels van de uitjes even apart
  • Haal nu de paprika stukken uit de plastic zak en verwijder het zwartgeblakerde vel
  • Het vel moet makkelijk los te halen zijn
  • Doe de paprika, de grof gesneden uitjes, het amandelschaafsel, de knoflook in een keukenmachine en maal alles fijn
  • Kook de pasta al dente in een pan met licht gezouten kokend water
  • Let op, verse pasta’s zijn snel gaar. Véél eerder dan gedroogde pastasoorten
  • Giet de pasta af en doe het terug in de pan
  • Voeg de paprikasaus, de olijfolie en de geraspte kaas toe aan de pasta en meng alles goed door elkaar. Een beetje zout en peper kunnen naar smaak worden toegevoegd.
  • Snijd voor de garnering de groene stengel van de lente-uitjes in klein ringetjes
  • Serveer de pasta in een pastabord met een handje van de gesneden groene lente-uitjes

 

Eet smakelijk!

 





Related Posts

rabarber maken
januari 9, 2015

  Rabarber is een heel eenvoudig, maar uitermate lekker gerecht. Je maakt het van de rabarberplant en is heel simpel...


worcestersaus maken
oktober 24, 2014

  Worcestersaus, of ook wel als worcestershiresaus bekend, is een gefermenteerde saus, behorende tot de familie van de sojasaus....


sojasaus maken
oktober 24, 2014

  Sojasaus wordt vooral veel gebruikt in de Oosterse keuken. Omdat de Oosterse keukens onderling ook weer sterk verschillen,...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013