iPhone resetten

 

Loopt jouw Apple iPhone regelmatig vast? Start hij niet of langzaam op? Reageren bepaalde functies van knoppen niet meer of crashen apps op jouw iPhone? Dan kan het verstandig zijn om jouw iPhone eens een reset te geven. Jouw iPhone restten doe je zo!


Apple iPhone resetten

Ongeacht welk model van de Apple iPhone je hebt, het kan altijd gebeuren dat jouw iPhone zich niet gedraagt zoals het hoort. Je merkt het direct aan zaken als het niet of traag opstarten, het vastlopen van het toestel, het crashen van apps of soms van de hele telefoon. Allemaal signalen die erop duiden, dat het werkgeheugen van het toestel overloopt en vastloopt.

Jouw Apple iPhone kan dan een herstart gebruiken. Schrik daar niet van. Soms is het goed om het werkgeheugen eens helemaal schoon te maken. Elektronische apparaten als computers, tablets en telefoons hebben een werkgeheugen en een opslaggeheugen. Het werkgeheugen verzorgt het verwerken van alle processen, onthoudt instellingen, acties en veel meer. Af en toe het werkgeheugen leeg maken en de telefoon een frisse start geven, kan helemaal geen kwaad. Het lost veel eerder genoemde kwalen op. En wees gerust, er zullen geen gegevens, foto’s of apps verloren gaan.

 

Stappenplan Apple iPhone resetten

Je kunt jouw vastgelopen iPhone een herstart geven, maar je kunt ook een harde reset geven. De harde reset betreft het terugzetten van alle instellingen naar de fabrieksinstellingen. Dit is iets anders dan herstarten. Hieronder wordt eerst het herstarten op twee manieren beschreven en tenslotte de harde reset.

iPhone resetten: snelle wijze

 

iPhone resetten: standaard wijze

 

iPhone resetten: harde reset

Wil jij de Apple iPhone een harde reset geven, dan kan dat natuurlijk ook. Je keert feitelijk terug naar de fabrieksinstellingen, oftewel naar de instellingen zoals de telefoon was toen jij hem nieuw uit de doos haalde. De harde reset kan voor sommige hardnekkige of onverklaarbare storingen in jouw toestel dé oplossing zijn. Deze actie is ook handig wanneer jij jouw Apple iPhone gaat verkopen, of wanneer jij het toestel ter reparatie wilt aanbieden. Let op, met een harde reset maak jij de telefoon helemaal ‘schoon’, dus ook jouw contacten, foto’s, muziek en apps worden verwijderd. Maak dus wel eerst een backup van (de gegevens van) jouw telefoon.

Je kunt de telefoon ook een harde reset geven, ofwel terugkeren naar fabrieksinstellingen, via iTunes. Sluit hiervoor jouw iPhone aan op de computer en geef in het keuzemenu aan, dat je géén reservekopie wilt terugzetten, maar de iPhone opnieuw wilt inrichten.

Na een harde reset moet je de telefoon helemaal opnieuw instellen. Ook de apps die je had, moeten opnieuw worden gedownload vanuit de Appstore. De betaalde apps die je had, kunnen gratis opnieuw kunnen worden geïnstalleerd vanuit de App store.

Zo makkelijk is Apple iPhone resetten. Succes!