• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

hazelnoten roosteren

Posted by: hanlos    Tags:  noten    Posted date:  december 18, 2014  |  No comment




 

Hazelnoten dienen als ingrediënt voor een gerecht of product, zoals hazelnotenpasta of Nutella. Ook worden stukjes hazelnoot gebruikt ter versiering of als ‘topping’ op taarten en ander banket. Voor het kunnen werken met de hazelnoot, moet je het ontdoen van de schil en licht roosteren. Hazelnoten roosteren doe je aan de hand van dit stappenplan!


Hazelnoten roosteren

Hazelnoten kunnen worden gebruikt in veel gerechten, zoals een frisse salade. Je kunt de hazelnoot ook verwerken tot een product, zoals hazelnotenpasta of Nutella. Je zult de hazelnoot eerst moeten ontdoen van de harde schil. Daarna moet je de hazelnoten roosteren voor de echte hazelnotensmaak. Dat klinkt heel ingewikkeld, maar hazelnoten roosteren is heel simpel. Hazelnoten roosteren doe je zo!

 

Benodigdheden hazelnoten roosteren

Voor het roosteren van hazelnoten heb je het volgende nodig:

  • hazelnoten roosterenvoldoende hazelnoten *
  • een notenkraker
  • een oven
  • een schone theedoek

 

* wat zijn voldoende hazelnoten? Dat hangt af van jouw behoefte … hoeveel gram geroosterde hazelnoten heb je nodig? Door het pellen van de hazelnoot houdt je aanzienlijk minder gram hazelnoot over, dan dat je hebt ingekocht! Ga uit dan een verlies van 60%, wat wil zeggen dat je van 100 gram hazelnoten in dop, slechts 40 gram bruikbare, eetbare hazelnoot overhoudt. De rest is schil en dat gooi je weg!

 

Stappenplan hazelnoten roosteren

Doorloop deze eenvoudige stappen en jij kunt jouw eigen hazelnoten roosteren.

  • Kraak de hazelnoot voorzichtig en ontdoe de noot van de harde schil
  • Haal het vliesje van de kern van de hazelnoot
  • Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius
  • Leg alle gepelde noten op een bakplaat
  • Plaats de bakplaat in de oven en rooster de noten in 5 tot maximaal 10 minuten
  • Vanaf 5 minuten moet je ze noten goed in de gaten houden, want het kan soms heel snel overgaan in aanbranden. De kleur verandert van witachtig naar amberkleurig
  • Haal de hazelnoten uit de oven
  • Leg de noten in de schone theedoek en wijf de noten tegen elkaar aan in de theedoek. Hiermee ontdoe je de hazelnoten van de laatste velletjes
  • Jouw noten zijn klaar voor verder gebruik … of je eet ze lekker zó op!

 

Zo makkelijk is hazelnoten roosteren. Succes!

 

Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekkere recepten en handige klustips!

 








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013