Hazelnoten dienen als ingrediënt voor een gerecht of product, zoals hazelnotenpasta of Nutella. Ook worden stukjes hazelnoot gebruikt ter versiering of als ‘topping’ op taarten en ander banket. Voor het kunnen werken met de hazelnoot, moet je het ontdoen van de schil en licht roosteren. Hazelnoten roosteren doe je aan de hand van dit stappenplan!
Hazelnoten kunnen worden gebruikt in veel gerechten, zoals een frisse salade. Je kunt de hazelnoot ook verwerken tot een product, zoals hazelnotenpasta of Nutella. Je zult de hazelnoot eerst moeten ontdoen van de harde schil. Daarna moet je de hazelnoten roosteren voor de echte hazelnotensmaak. Dat klinkt heel ingewikkeld, maar hazelnoten roosteren is heel simpel. Hazelnoten roosteren doe je zo!
Voor het roosteren van hazelnoten heb je het volgende nodig:
* wat zijn voldoende hazelnoten? Dat hangt af van jouw behoefte … hoeveel gram geroosterde hazelnoten heb je nodig? Door het pellen van de hazelnoot houdt je aanzienlijk minder gram hazelnoot over, dan dat je hebt ingekocht! Ga uit dan een verlies van 60%, wat wil zeggen dat je van 100 gram hazelnoten in dop, slechts 40 gram bruikbare, eetbare hazelnoot overhoudt. De rest is schil en dat gooi je weg!
Doorloop deze eenvoudige stappen en jij kunt jouw eigen hazelnoten roosteren.
Zo makkelijk is hazelnoten roosteren. Succes!
Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekkere recepten en handige klustips!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.