• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

gevulde aubergine

Posted by: hanlos    Tags:      Posted date:  november 7, 2013  |  No comment




Gezond, lekker en simpel om te maken: gevulde aubergine! Hier volgt het recept en een stappenplan. Zo gaat het ook jou lukken om een heerlijke maaltijd met gevulde aubergine op tafel te zetten.


Gevulde aubergine

Voor een maaltijd met gevulde aubergine voor 4 personen, heb je het volgende nodig:

  • gevulde aubergine4 aubergines
  • olijfolie
  • 2 uien
  • 300 gram gehakt
  • 250 gram champignons
  • 200 gram tomatenpuree
  • 250 milliliter verse ongeklopte slagroom
  • 150 gram jong belegen geraspte kaas
  • keukenzout
  • keukenpapier
  • koekenpan
  • ovenschaal
  • oven

 

Aan de slag

Voordat je aan de slag gaat met het maken van maaltijden met aubergines, is het goed te weten dat je eerst het vocht uit de aubergines moet halen. Dit doe je met zout. Volg de onderstaande stappen en zo tover jij een heerlijke maaltijd met gevulde aubergines op tafel!

  • Snijd de aubergines over de lengte in dikke plakken van één centimeter dik
  • Bestrooi de plakken aan beide zijden met zout en leg ze voor 10 minuten opzij
  • Dep nu de plakken droog met het keukenpapier
  • Braad de plakken aan beide zijden kort aan in de koekenpan
  • Leg de plakken naast elkaar in een met olijfolie ingevette grote ovenschaal
  • Snipper de ui en fruit deze in een pan met een beetje olijfolie
  • Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul
  • Snijd de champignons in dunne plakjes en voeg deze aan het gehakt toe
  • Voeg nu ook de tomatenpuree, de room, een beetje zout en peper toe
  • Laat het geheel nog een minuutje pruttelen op laag vuur
  • Verdeel het mengsel over de plakken aubergine in de ovenschaal
  • Bestrooi de aubergines met de geraspte kaas
  • Plaats de schaal voor 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius
  • Controleer geregeld even of alles goed gaat. Blijven ze te lang in de oven, dan drogen ze een beetje uit en wordt de kaas hard.

 

Eet smakelijk!

 








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013