gazpacho maken

 

Gazpacho is een traditioneel Spaanse soep op basis van tomaten. De soep wordt koud gegeten en bevat verse, rauwe groenten, waardoor smaak en vitaminen bewaard blijven. Gazpacho maken is niet heel moeilijk, zeker niet met dit stappenplan. Gazpacho maken doe je zo!


Gazpacho maken

Gazpacho is een traditioneel Spaans recept dat al ver voor de Romeinse tijd door Spaanse herders werd bereid en gegeten. De koude soep op basis van tomaten en rauwe groenten zit boordevol vitaminen, lest de dorst en stilt de honger. Ideaal voor de herder die hele dagen buiten leeft in de warme zon. De naam gazpacho stamt van het Latijnse woord ‘caspa’ wat zoveel betekent als: kleinigheid of restant.

Tegenwoordig eet je gazpacho als voorgerecht of als maaltijdsoep. Lekker fris op een warme zomerdag bijvoorbeeld. Gazpacho maken is niet heel moeilijk. Er gaan veel rauwe groenten in de soep, dus van koken is geen sprake. Met dit stappenplan maak jij jouw eigen gazpacho. Succes!

 

Benodigdheden gazpacho maken

Voor het maken van gazpacho voor 4 personen, heb je nodig:

 

Stappenplan gazpacho maken

Aan de slag. Volg dit stappenplan en jij zet een pan heerlijke gazpacho op tafel:

 

Zo makkelijk is gazpacho maken. Eet smakelijk!