• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

friet maken

Posted by: hanlos    Tags:  aardappels, snacks    Posted date:  november 4, 2014  |  No comment




 

Ben jij ook zo gek op een lekker frietje? Als tussendoortje of bij een maaltijd, verse friet smaakt altijd goed. Voor friet kun je naar de snackbar gaan, of je koopt ze diepgevroren in de supermarkt. De allerlekkerste verse friet maak je echter zelf! En dat is helemaal niet moeilijk, zeker niet met dit stappenplan. Verse friet maken doe je zo!


Verse friet maken

Verse friet, of versgesneden friet … je ziet het vaak aangekondigd op borden bij restaurants en snackbars. Is de friet ook écht vers of in ieder geval versgesneden? Vaak komt deze friet uit de groothandel en kun je niet écht van vers meer spreken. Er is maar één manier om oprecht te kunnen spreken van verse friet: zelf verse friet maken! De lekkerste frieten maak je zo!

 

Benodigdheden verse friet maken

Voor het maken van verse friet voor 4 personen, heb je het volgende nodig:

  • verse friet maken1 kilo bloemige aardappelen
  • (frituur-)olie
  • een (frituur-)pan
  • keukenpapier
  • een schuimspaan
  • een rooster
  • een bakplaat
  • een oven
  • bakpapier
  • zeezout

 

Stappenplan verse friet maken

Aan de slag! In nog geen uur tijd bak jij de lekkerste friet:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier
  • Plaats het rooster bovenop het bakpapier
  • Schil de aardappelen en snijd deze in frieten van 1,5 centimeter dik
  • Dep de friet droog met keukenpapier
  • Verhit de olie in de pan tot 190 graden Celsius
  • Frituur de frieten tot deze een lichtbruine kleur krijgen. Bak niet alles tegelijk, maar bak ze in bijvoorbeeld 3 etappes
  • Na het bakken schep je de friet uit de olie en leg je ze op het rooster om uit te lekken. Laat ze 10 minuten liggen en afkoelen
  • Verhit de olie in de pan nogmaals en frituur de friet in porties in 8 minuten goudbruin
  • Na het bakken leg je de friet op de bakplaat (zonder bakpapier) en plaats de friet in het midden van de oven, zodat ze warm blijven terwijl jij de andere porties bakt
  • Bestrooi de friet voor het serveren met zeezout!

 

Friet kan van zichzelf al heerlijk smaken, zeker met een beetje zout. Veelal worden frieten gegeten met een sausje, zoals mayonaise, ketchup of pindasaus. Die kun je natuurlijk ook zelf maken met behulp van de stappenplannen op zomaakjehetzelf.nl!

Zo makkelijk is verse friet maken. Eet smakelijk!

 





Related Posts

pommes duchesse maken
december 23, 2014

  Pommes duchesse zijn toefjes op basis van aardappelpuree die als bijgerecht worden geserveerd. Met pommes duchesse...


hutspot maken
november 16, 2014

  Hutspot is, net als de boerenkool stamppot, zo’n echt Hollands gerecht, dat met name in de winterperiode op tafel...


boerenkool stamppot maken
november 16, 2014

  Boerenkool stamppot is een oer-Hollands gerecht. Je maakt het van aardappels met boerenkool en slechts een kleine...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013